TCR Europa 2019, Austrija, Red Bul ring, trka 2 – Borkovića udario Pansiatisi u poslednjem krugu, dok je bio na 6. poziciji

14. јул, 2019. #

U drugoj trci ovog vikenda, na austrijskoj stazi RED BUL RING, DUŠAN BORKOVIĆ je pokazao pravu veštinu, ALI, sreća ga je napustila u poslednjem krugu, kada ga je sa 6. pozicije, po kišnoj stazi, čini se samo dotakao Francuz PANSIATISI. Pri velikim brzinama, na potpuno klizavom asfaltu, dovoljno je da vas rival SAMO MALO UDARI i onda dolazi do zanošenja, izletanja a i do gorih epiloga.

Stekli smo utisak, ako se ne varamo, da Francuz nije imao nameru da izbaci BORKOVIĆA sa staze, već je nastojao da ga pretekne, doduše NEPAŽLJIVO, ali, očekujemo reagovanja….

„Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Hoću da mi se sve slegne i da onda vidim šta i kako dalje, jer ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je na žalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim NIS Petrol Racing timom o narednim koracima“, kratko je i veoma emotivno Borković prokomentarisao današnju trku.

Trka je već na samom početku označena kao KIŠNA a vlažna pista RED BUL RINGA i prebrza vožnja uskoro su označili i prve gubitnike. Već na samom početku došlo je do sudara NADJIJA i  DŽONA FILIPIJA…. Direktor trke je  komandovao ISTICANJE ŽUTE ZASTAVE…pa se na stazi pojavilo BEZBEDNOSNO VOZILO ( …nikako BEZBEDONOSNO, kako nepismeni govore )..

BORKOVIĆ je od početka, kao i juče, krenuo veoma dobro, danas sa 14. mesta….ubrzo je bio 11…u medjuvremenu je KADŽAJA odustao i skrenuo u boks……NAŠ AS  se potom probio na 9. mesto…..onda su odustali MAGNUS i TENKE…opet se ističe ŽUTA ZASTAVA ….i vozilo BEZBEDNOSTI predvodi kolonu vozača..

Finiš trke donosi napredak za DUŠANA BORKOVIĆA. Nalazi se na 6. poziciji i svi koji ga prate nestrpljivo očekuju CILJ…..ALI, to su trke….kao i mnogi pre njega, tako je i odlični PANČEVAC ostao bez SREĆE…Malerozan je bio i KORONEL …koji je čak bio vodeći, ali, sudije su ga kaznile sa penalima od + 30 sekundi…

Šteta, ALI, mora se istaći da je DUŠAN BORKOVIĆ, kao DEBITANT NA RED BULU, bio zaista ODLIČAN i da NIS TIM može biti ponosan na svog vozača, takodje i TARGET TIM.

Pobedio je ENGLSTER, ispred FAJLSA i MORGANA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije