Sramna odluka zvaničnika TCR Europa i velika nepravda prema Borkoviću

16. јул, 2019. #

Najnovija vest o diskvalifikaciji najboljeg srpskog automobiliste DUŠANA DUCE BORKOVIĆ, iz serije TCR EVROPA, navodi nas na objavljivanje sledećeg teksta.

Posle niza NEPRAVDI, posle više nesportskih i nerazumnih odluka organizatora, prema našem šampionu, pitamo se IMA LI PRAVDE i ima li iole sportskog MORALA medju zvaničnicima serije TCR. Već odavno se mnogi  sportski vozači i ljubitelji auto sporta pitaju – KAKAV JE TO ŠAMPIONAT u kojem direktor i rukovodeća ekipa odlučuju o smanjivanju SNAGE AGREGATA, O KORIGOVANJU VISINE AUTOMOBILA i o DODAVANJU I SMANJIVANJU BALASTA….

Zna se vrlo dobro da je AUTOMOBILIZAM TEHNIČKI SPORT i da je pored umeća za volanom još važnije ZNANJE u pripremi kompletnog takmičarskog vozila..
Takodje se zna da je već odavno uveden TEHNIČKI PREGLED, gde se na osnovu odredjene HOMOLOGACIJE proveravaju propisane mere…
Posle takvih provera sve se rešava na stazi, ALI, na trkama gde se na pistama pojavi i preko 30 automobila, SUDIJSKA EKIPA mora biti PERFEKTNO OBRAZOVANA, sačinjena od ISTINSKIH PROFESIONALACA, koji znaju sve tajne AUTO TRKA…

DUPLIH ARŠINA je oduvek bilo, pogotovo, kada neko iz manje zemlje stigne medju bogate timove, pa još počne da pobedjuje i uzima pehare..

Ono što se prošle godine dogodilo u MONCI, kada je BORKOVIĆ branio svoju suprugu ( bila je u trudnoći ) i samog sebe,  i kada se ratoborna ekipa Španaca ustremila ka našem šampionu, želeći da ga upitaju za incident na stazi……desilo se u drugačijem obliku u nedelju na RED BUL RINGU…i bez ikakve upotrebe NASILJA….
Scenario je  bio  drugačiji u AUSTRIJI….. jer je DUŠAN BORKOVIĆ želeo da upita Francuza PANSIATISIJA, zbog čega ga je udarcem izbacio u poslednjem krugu. Nikakvog nasilja nije bilo a sve je zakuvao Francuz, „gospodin“ IVAN MILER ( svetski šampion auto sporta ), koji očigledno IMA VELIKI UTICAJ NA ZVANIČNIKE TCR SERIJE..

Zamolili smo posle svega i našeg legendarnog šampiona i internacionalca PAVLA KOMNENOVIĆA, da nam prokomentariše pomenuta dogadjanja..

„Potpuno razumem DUŠANA BORKOVIĆA a imao sam priliku da pratim i karijeru svetskog šampiona IVANA MILERA, koji se puno puta do sada predstavio kao veoma nadmena osoba. DUCA je i na prethodnom vikendu u Belgiji doživeo nepravdu, na vrlo opasan način je katapultiran sa staze i ostao je bez vrednih bodova. Nešto slično se desilo i sada u Austriji, gledao sam trku, vozili su po klizavoj stazi, udaren je u poslednjem krugu i opet je izgubio puno bodova…da nije bilo tih incidenata DUCA bi bio u samom vrhu, tamo gde mu je i MESTO. Lično, ne dopada mi se koncepcija TCR serije i mislim da bi DUCA trebao da vozi u nekom drugom šampionatu“

Nepravde ima PREVIŠE, pogotovo za SJAJNE predstavnike SRBIJE. Koliko JUČE, videli smo da CEO VIMBLDON navija za protivnika NOVAKA DJOKOVIĆA i da mnogi aplaudiraju kada DJOKOVIĆ načini DUPLU GREŠKU. Nažalost nisu to JEDINE NEPRAVDE za srpske sportiste i za SRBIJU….

DUŠANU DUCI BORKOVIĆU možemo poručiti samo jedno : „BRAVO MAJSTORE“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije