Porše Karera Kup Italija 2019 – Mudjelo – Briljantni, fantastični Jovan Lazerević, najbolji plasman karijere, 4. mesto

21. јул, 2019. #

Na poznatoj  italijanskoj stazi MUDJELO, blizu FIRENCE, ovog vikenda su održane 7. i 8. runda PORŠE KARERA KUPA ITALIJA. U automobilima istih performansi ogledalo se 2o vozača. Danas je najbolju borbu, hrabru, znalačku i bez greške prikazao mladi Kraljevčanin JOVAN LAZAREVIĆ, višestruki šampion SRBIJE u automobilizmu, koji je baš juče, u Mudjelu, napunio 23. godine.

Bila je to zaista sjajna i veoma teška trka u u kojoj je naš mladi as vodio neverovatno oštru borbu sa italijaniom MONAKOM. LAZAREVIĆ je startovao iz četvrtog reda, sa OSME pozicije, i polako počeo da napreduje. Onda je trka zaustavljena i na stazi se pojavilo  vozilo bezbednosti, poznati SEJFTI KAR, uz istaknute žute zastave… Nastavak je doneo BAŠ VELIKU I NEIZVESNU BORBU. LAZAREVIĆ se probio na šesto, pa na peto mesto a onda je usledilo trkanje sa MONAKOM ( startni  broj 7 ) kada su dva vozača jedan pokraj drugog ulazili u krivine. JOVAN LAZAREVIĆ je prikazao vrfunsku tehniku. Maksimalno hrabro, ali na sportski način, pobedjivao je očigledno brzog i veštog Italijana, prilikom svakog duela u krivinama. Čuvao se preticanja, široko ulazio u zavoje štedeći gume zbog dosta visoke temperature i posle 28 minuta i jednog kruga besomučne jurnjave, prošao kroz cilj KAO ČETVRTI. Voditeljka italijanske televizije i njen stručni konsultant pomenuli su ime JOVAN LAZAREVIĆ najmanje DESET PUTA, i to s razlogom, jer je naš mladi šampion prikazao vrhunsku vožnju u svom snažnom PORŠEU od 4000 kubika i 485 KS. Reditelj prenosa je vrlo brzo shvatio da najatraktivnije vozi Srbin, JOVAN LAZAREVIĆ, pa je „porše“ Italijanskog DUELL TIMA, iz PADOVE, sa brojem 43, često bio u kadru…

Uspeh JOVANA LAZEREVIĆA u MUDJELU, je još veći ako se kaže da je i na prethodnoj trci, u subotu, osvojio 10. mesto. Plasman u MUDJELU, i ČETVRTO MESTO, su njegov najveći internacionalni uspeh.

U MUDJELU je danas pobedio Italijan SIMONE JAKUINTA, ispred KALIFORNIANA i BERTONELIJA…

Posle vrlo uspelog vikenda na legendarnom MUDJELU, u Italiji, naš mladi šampion je medijima poslao sledeću informaciju :

„Prvo da  zahvalim svima vama koji ste me podržavali i bodrili u ovom trkačkom vikendu. Po završetku trke na moj mobilni je stiglo bezbroj čestitki i jos jednom hvala svima vama. Sam početak trkačkog vikenda nije počeo baš sjajno. Ovaj put je Duell race saradjivao sa Ghinzani Arca Motorsport timom. Nov setap ( podešavanje ) automobila za mene. Slobodni trening sam iskoristio da se što bolje upoznam sa novim karakteristikama automobila. Zvanične kvalifikacije su ponovo postale malerozne, jer mi je na prvom izlasku pukla prednja leva guma. Posle zameni gume izašao sam ponovo na stazu ali u najbržem krugu sam imao gužvu ispred sebe, a već u narednom  je bio „safety car“ na stazi i to do kraja kvalifikacija, zbog izletanja Bashar Mardini-ja.Nisam imao priliku za pravi brzi krug, nažalost iste kvalifikacije sam zavrsio kao 19. Tokom noći sam radio sa inžinjerom a i ovog puta mi je kolega Simone Jakvinta, koji je inače pobednik u obe trke ovog vikenda, dosta pomogao kako bi se što bolje upoznao sa setapom auta. Subotnju trku sam startovao sa 17. mesta,  dva učesnika ispred mene su dobili kaznu. Na samom početku trke odlično sam startovao i već u prvom krugu sam došao do 12. mesta. Na polovini trke primetio sam da je auto postao slabije upravljiv, slomio sam prednji spojler, a ujedno su i gume počele da se pregrevaju. To je značilo da je tempo morao da se spusti na nekih 90 procenata a iza mene odmah se stvorila kolona, pa sam u samom finišu trke podigao tempo kako bih odbranio pozicuju. U poslednjim krugovima trke sam ponovo uspeo da se odvojim od kolone, ali, moj tempo je takodje pratio i Moritz Sager od kojeg sam uspeo da sačuvam 10. mesto i da na toj poziciji udjem u cilj.

Nedeljnu trku sam startovao sa 9. pozicije. Ispred mene je bio Patrick Kujala. Startovao sam  dobro i obišao par automobila u prvom krugu, ali, odmah je došlo do incidenta pa je morao „safety car“ da reaguje. Nakon dva kruga je bezbednosni automobil izašao sa staze i trka se nastavila.  Uspeo sam  da predjem još par takmičara, ali, najzanimljivija borba je bila sa kolegom Stefanom Monacom, koja je trajala zadnjih par krugova… Veliki pritisak je vršio na mene, ali nije uspeo da me pretekne. Ovim trkačkim vikendom sam jako zadovoljan, a koliko već sutra počinju lagane pripreme za sledeću rundu na stazi Vallelunga, koja se vozi u septembru, nakon letnje pauze…  i još jednom hvala svima na velikoj podršci, a pogotovo „Porsche“ porodici koja mi je priredila odličnu rodjendansku zabavu!!!

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije