Porsche Carrera Cup Italia 2019 – Rodjendan mladog šampiona Jovana Lazarevića

19. јул, 2019. #

Došao je i red na poluvreme, tačnije na poslednji trkački vikend pred letnju pauzu. Sedma i osma runda Porsche Carrera Cup Italia,  se odrzava ovog vikenda, 19/20/21.07 na moj 23. rodjendan, na legendarnoj stazi Mudjelo.

Mudjelo  za mene ima posebnu draž jer sam svoju prvu trku u Porsche-u, sa modelom 911.1 (3800ccm, 460 KS) imao baš na toj prelepoj pisti, a završio sam je duplom pobedom za italijanski GT šampionat.

Ovog puta je moj tim „Duell race“ ostvario saradnju sa „Ghinzani Arco Motorsport“ timom, koji je dugogodišnji učesnik u Carrera Cup šampionatu.“Ghinzani“ tim ove sezone beleži nekoliko podijuma.  Vozači su Simone Iaquinte Mickael Grosso(kolega iz Poršeove škole), kao i Chicco Reggiani.

„Ghinzani Arco Motorsport“ tim čine tri vlasnika, od kojih je jedan Piercarlo Ghinzani, nekadašnji vozač formule 1 od 1981.god do 1989.

Prošle nedelje smo odradili test .  Zahvalan sam  gospodinu Iaquinta za par jako bitnih trkačkih saveta, kada je Porše u pitanju. A nešto što me posebno raduje jeste da smo na testu uspeli da se vozimo zajedno i rezultat je bio veoma dobar.  Što se tiče automobila,  ponovo je prekontrolisan …

U petak je  SLOBODAN TRENING, subota ujutru je rezervisana za KVALIFIKACIJE, dok se u subotu popodne održava PRVA TRKA. U nedelju je DRUGA TRKA.

Live streaming i live timing ce biti na web sajtu : http://www.carreracupitalia.it/ita   …

Ujedno, uživo prenos  je na Sport Klubu 5, u subotu i nedelju.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije