Novikov grupacija preuzela kulinarske recepte „Zlatnika“

26. јул, 2019. #

Već desetak dana u kuhinji poznatog hotela i restorana ZLATNIK u ZEMUNU, mladi 18. godišnji kuvar iz Rusije, iz Krasnojarska, NIKITA KAPUSTIN, vredno i vrlo zainteresovano  upija znanja o pripremi srpskih specijaliteta. Učitelj mu je šef kuhinje HOTELA ZLATNIK, DALIBOR KIMČETIĆ, a djak i profesor su vrlo brzo postali bliski. NIKITA ove godine završava KULINARSKU ŠKOLU, u RUSIJI,  a sve što nauči u ZLATNIKU biće zapisano u zvaničnoj knjizi recepata, koju će poneti iz ZLATNIKA, kao i  u njegovoj svesci, gde je pribeleženo puno bitnih detalja. Inicijativa za ovu razmenu znanja izmedju RUSIJE i SRBIJE, potekla je od svetski čuvene grupacije NOVIKOV, poznate i po lancu fantastičnih restorana za koje se i mesecima čeka na red…Srpski kurs kulinarstva biće začinjen posetom neverovatnoj i zaista jedinstvenoj vinariji PIK OPLENAC, u TOPOLI.

Da sve bude potpuno jasno i da se razlike u jeziku premoste, pomaže prevodilac MARIJA LAPIGINA, student slavistike u Beogradu..

Mladi NIKITA KAPUSTIN je obišao Beograd, Kalemegdan, centar i naravno spomenik NIKOLAJU ROMANOVU.  O hotelu ZLATNIK ima najlepše utiske ..

„DALIBOR me uči već deset dana, zaista sam dosta toga savladao. Iznenadjen sam dobrom ponudom i raznim vrstama sireva u BEOGRADU, a od jela sam sve zapisao o MUĆKALICI, LESKOVAČKOM DJEVREKU, ĆURETINI SA MLINCIMA , SMUDJU U MARINADI. Video sam kako se priprema SRPSKA GIBANICA, PITA SA MESOM, PROJA i RIBLJA ČORBA. Pomagao sam u pravljenju 300 SARMI, imali smo jednu svadbu, a naravno naučio sam kako se u ZLATNIKU spravlja zaista fantastičan PREBRANAC, sa puno proprženog luka, sa odabirom pravog pasulja, biberom, alevom paprikom ….itd. sve baš ne mogu da Vam otkrivam “

Galerija slika

Članci iz iste kategorije