Mercedes G „Stronger Than Time“ edition

15. јун, 2019. #

 

Povodom obeležavanja 40-godišnjice legendarne G klase, Mercedes je aktuelni model ponudio u novom specijalnom izdanju.

U pitanju je serija sa zanimljivim nazivom „Stronger Than Time“ edition, sa AMG Line stajling paketom (sportskiji branici, rroširenja blatobrana, sportski izduvni sistem), alu točkovima od 20 inča, kočionim kleštima sa natpisom Mercedes-Benz, paketom sa elementima od nerđajućeg čelika (pragovi, okvir poklopca rezervnog točka…), kao i Night paketom (zatamnjena svetla i stakla, zatamnjeni detalji eksterijera).

Sem navedenog tu su i „Stronger Than Time“ oznake, crna napa koža u enterijeru sa kontrastnim šavovima u boji zlata, ambijentalno osvetljenje, Burmester surround sound sistem, stakleni panoramski krov, adaptivno oslanjanje, Driving Assistance paket, kao i opcioni Exclusive Interior Plus paket (dvobojna kožna unutrašnjost, drvo, piano black detalji).

U paleti su 4,0 litarski twin-turbo V8 benzinski motor sa 310 kW/422KS i 610 Nm, pa šestocilindrični dizelaš sa 243 kW/330KS i 700 Nm, kao i sportski Mercedes-AMG G 63 (pod haubom je 4,0 litarski twin-turbo V8 benzinac sa 430 kW/585KS i 850 Nm, u paru sa 9-stepenim automatikom). Mercedes-AMG G 63 od 0 do 100 km/h stiže za 4,5 sekundi i može do maksimalnih 240 km/h.

Sem toga, Mercedes-AMG G 63 odlikuju i dark chrome prednji gril, matte chrome finiš detalja na eksterijeru, alu točkovi od 22 inča i dvobojni enterijer sa detaljima od ugljeničnih vlakana.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije