Imola – Porše Karera Kup Italija – Borbeni Jovan Lazarević, sa začelja hrabro do 13. mesta

23. јун, 2019. #

Posredstvom zvaničnog internet sajta PORSCHE  CARRERA CUP ITALIA, a i televizijskog kanala SPORT KLUB 7, imali smo priliku da „u živo“ pratimo direktan prenos ovogodišnje 6. trke tog KUPA, uz učešće preko 20 vozača sa snažnim PORŠEIMA 911.

SRBIJU je kao što je već poznato predstavljao mladi 22. godišnji šampion iz Kraljeva, JOVAN LAZAREVIĆ, u belom „poršeu“ sa brojem 43. Na KVALIFIKACIJAMA nažalost nije uspeo da ostvari željenu brzinu, zbog banalnih tehničkih problema, pa je startovao sa začelja, sa 20. mesta.

Već od prvog kruga, u trci koja je trajala 25 minuta + 1 krug, LAZAREVIĆ je krenuo srčano i punom snagom. Uspeo je da obidje nekoliko vozača, a tokom trke je preživeo i dva neprijtna okretanja svog „poršea“. Srećom, ali i pravom veštinom istog momenta je nastavio dalje punim gasom, uspeo da izbegne i okretanje rivala ispred sebe, bio smiren dok je na stazi bila podignuta ŽUTA ZASTAVA….i na kraju u cilj ušao kao 13. Pokazao je ZNANJE i VELIKO SRCE, ali, i dalje ostaje utisak da je vozio automobil  koji je morao biti bolje pripremljen i podešen…Naš mladi šampion iz IMOLE odlazi ipak zadovoljan…bio je često u kadru TV REDITELJA u ITALIJI, na čuvenoj pisti ENCO I DINO FERARI i svi su mogli da vide kakve vozače ima SRBIJA.

Pobedio je Italijan sa brojem 17…ENRIKO FULDJENCI.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije