Imola, autodrom Enco i Dino Ferari – Bez i malo sreće za Lazarevića i Stefanovskog

22. јун, 2019. #

Čuveni italijanski auto-motodrom ENCO i DINO FERARI, u Imoli, na oko 40km. od Bolonje, ugostio je i ovog vikenda veliki broj sportskih timova i njihove vozače, u raznim serijama trka, kao što je to odavno ustaljeni običaj na poznatim pistama…

Pažnja naše javnosti, mislimo na onu koja je okrenuta svetu brzine, bila je usmerena na mladog kraljevačkog šampiona JOVANA LAZAREVIĆA, ove godine učesnika PORŠE KARERA KUPA ITALIJA, a takodje i na iskusnog i na medjunarodnom planu već afirmisanog Makedonca IGORA STEFANOVSKOGA, odličnog majstora volana i osvajača dve titule BRDSKOG ŠAMPIONA EVROPE. STEFANOVSKI je ove sezone krenuo u osvajanje bodova u seriji TCR ITALIJA a njegove dugogodišnje uspehe pažljivo prate i mnogi njegovi prijatelji i kolege u Srbiji.

IMOLA je ove subote stvorila puno problema takmičarima. Pored teških krivina i rivalstva, jaka kiša i klizava staza su doprineli mnogim izletanjima, udesima i prekidima trka….

Hrabri Kraljevčanin JOVAN LAZAREVIĆ nije imao ni malo sreće sa svojim jakim PORŠEOM već od treninga, na kojem je zbog tehničkih razloga proveo samo nekoliko krugova a sve loše se nastavilo i na kvalifikacijama, kada je LAZAREVIĆ posle malo boljeg vremena ( 16. vreme ), odlukom zvaničnika, zbog navodnog skraćivanja putanje, prebačen na samo začelje učesnika, na 20. mesto od ukupnih 23.
Današnja prva trka, ovog vikenda, PORŠE KARERA KUPA ITALIJA, prekinuta je već posle desetak minuta ZBOG JAKE KIŠE, a nedeljna runda je planirana za 13.05. JOVAN , koji sledećeg meseca puni 23 godine i njegov tim iz Italije DUELL, izgleda da se ni sutra ne mogu nadati ničim dobrim. Poznavaocima ovog sporta izgleda da trostruki šampion Srbije  JOVAN LAZAREVIĆ nije dobio adekvatno pripremljen automobil…i da ni na prve dve runde njegov „porše 911 GT 3 Kup“ nije bio ni blizu dobar kao ostali „poršei“, iz drugih tuimova.

U seriji TCR ITALIJA, IGOR STEFANOVSKI je pokazao koliko vredi, ali, da li vam je poznato da mnogi u Italiji, pa i u drugim zemljama, ne obožavaju već dokazano brze Balkance. Kada se nadjete u grupi „naoštrenih“ mladih ljudi, a mahom su SVI IZ ITALIJE, onda i oni a i organizatori gledaju na svaku sitnicu kod došljaka i jedva čekaju da opasnog rivala USPORE…

Možda grešimo u takvoj kritici ali dosadašnja praksa nam daje za pravo da tako pišemo. Sjajni IDJE, poznat pod tim nadimkom, startovao je perfektno u IMOLI, u cilj je ušao kao prvi, ALI, već i tokom trke je obavešten da je dobio penalizaciju zbog navodno LOŠEG POSTAVLJANJA, na samom startu trke, u svojoj „kupri“. U boksu je od članova tima obavešten da je dobio još jednu kaznu, zbog kontakta sa rivalom na stazi. U nedelju će IGOR STEFANOVSKI biti opet na stazi. Prvu trku je završio kao deseti i sasvim smo sigurni da će jurišati na osvajanje podijuma, ako se opet ne umeša neki „reditelj“.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije