TCR Evrope, Hokenhajmring, 2. trka – Sudije preoštro ukočile brzog Borkovića

26. мај, 2019. #

 

 

 

Posle drugog trkačkog vikenda koji je održan u Nemačkoj na stazi Hokenhajmring, najbolji srpski automobilista Dušan Borković  na svoj bodovni skor dodao je još tri boda, pa sada u generalnom plasamanu među 34 vozača srpski as  zauzima desetu poziciju sa osvojenih 57 poena.

 

Današnju trku vozač NIS Petrol Racing tima je završio  pre vremena, jer su ga sudije kaznile prolaskom kroz boks bez objašnjenja. Pretpostavka je da je kaznu dobio zbog duela sa Paulsenom. Norvežanin je već na samom startu trke ušao u duel sa Borkovićem i oštetio mu automobil otpozadi. Nakon toga usledila su još dva napada Paulsena na našeg vozača i nesvakidašnja odluka sudija da kazni Borkovića prolaskom kroz boks gde je naš as i ostao do kraja trke, zbog štete na automobilu koju je načinio upravo Norvežanin.

 

“ Želim da zaboravim ovaj trkački vikend što pre. I dalje ne verujem u ovakvu odluku sudija, ovo zaista samo nama može da se desi. Ja  sam zbog Paulsena izgubio pet pozicija, ali, i pored toga sam bio fenomenalno brz, uspeo da obiđem Nađa, Morbidelija, Lojda. Krenuo sam  da napadam Koronela i onda su mene kaznili. Auto mi je juče bio uništen koliko su me izlupali, danas takođe od strane Paulsena i  posle svega usledila je ta nečuvena kazna. Jako se loše osećam zbog ovakvog odnosa organizatora”, pod velikim nabojem emocija je rekao Borković posle trke.

 

Posle 14.mesta u kvalifikacijama Borković je na obe trke startovao sa 14.pozicije. Juče je  je utvrđena velika greška merilaca vremena .Naime, greškom organizatora trka je trajala jedan krug duže. Borković je po naknadnim zvaničnim rezultatima trku završio na 14. poziciji i osvojio 3 boda.

 

Našeg asa kroz dve nedelje očekuje treći trkački vikend koji će se održati 8. i 9. juna na stazi Spa Frankošamp u Belgiji.

NIS PETROL TIM.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije