TCR Evropa Istok – Austrija – Milovan Vesnić rutinski do nove pobede

18. мај, 2019. #

Veteran srpskog auto sporta i naš šampion, 42. godišnji MILOVAN MIKICA VESNIĆ, ostvario je i drugu ovogodišnju pobedu, na drugom vikendu serije TCR EVROPA ISTOK, u trci koja je održana na uglednoj i odličnoj stazi RED BUL RING, u Špilbegru, u Austriji..

VESNIĆ je podsetimo lider pomenute serije posle uspešnih trka na HUNGARORINGU, gde je osvojio prvo i drugo mesto u svojoj potpuno adaptiranoj KUPRI, pripremljenoj u SRBIJI, u garaži svog tima ASK VESNIĆ, kod UŽICA.

Vikend u Austriji, kao što je poznato, ima dve trke. U prvoj je naš šampion krenuo sa POL POZICIJE, koju je osvojio na kvalifikacijama i manirom iskusnog i brzog automobiliste bez problema je kao pobednik ušao u cilj. Pogled na zaostatke u sekundama najbolji je pokazatelj superiornosti našeg asa…Nažalost, VESNIĆEV najveći rival, Slovak MARTIN RIBA, nije se pojavio u Austriji.

U nedelju je na programu druga trka u kojoj će VESNIĆ opet startovati sa najbolje pozicije, pa se veruje da će na RED BUL RINGU zabeležiti još jednu pobedu.

Naš predstavnik u toj seriji ( ESET V4 CUP ) RUDI PEŠOVIĆ, vlasnik AMSK GM RACING, osvojio je u svom AUDIJU, vrlo solidno peto mesto, dok je Poljak VIŠOMIRSKI, član tima ASK VESNIĆ, bio veoma dobar i zauzeo je treće mesto.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije