TCR Evropa, Hokenhajmring – Borković razočaran posle višestrukih udaraca rivala, ali, zaradio 3 boda

25. мај, 2019. #

Veliki i čini se preterani broj automobila na stazi, čak 32, bezbroj udaranja, „prljavih“ poteza, neodgovarajuće reagovanje direkcije, obeležja su jedne veoma haotične priredbe na čuvenoj stazi HOKENHAJMRING, u Nemačkoj, u drugoj rundi popularne serije TCR EVROPA.

Naravno, nas je najviše zanimao naš šampion, 34. godišnji DUŠAN DUCA BORKOVIĆA, i njegov „hjundai“ sa brojem 62.

Nažalost, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je posle niza udaraca i potpuno oštećenog automobila a posle velike borbe odustao u poslednjem krugu, nadomak cilja.

…..BORKOVIĆ je odradio skoro celu trku, pa su mu prema propozicijama i novom bodovanju PRIPALA TRI BODA.. za 14. mesto…..u generalnom poretku je posle TRI trke ( dve u Madjarskoj i ove u Nemačkoj ) na PETOM mestu sa 57 bodova..

Posle trke je rekao..

„Bilo je sve to katastrofalno, udaran sam sa svih strana. Nema ni jednog dela na automobilu koji mi nije izudaran…Mnogo lepo ponašanje vozača….digla mi se hauba, morao sam potpuno da usporim. Ja u životu to nisam video, katastrofa….ne verujem da će sutra nešto biti bolje… pogrešio sam na kvalifikacijama, za nekoliko desetinki..da toga nije bilo sve bi bilo drugačije…moram se okrenuti sledećoj rundi na pisti SPA…“

Na HOKENHAJMRINGU je pobedio Britanac FAJLS. U nedelju , u 11.30 vozi se druga trka.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije