TCR Evropa, Hokenhajmring – TV prenos na RTS 2 ( subota 14.35,nedelja 11.30 )

24. мај, 2019. #

Najnovija vest : Iako je vozio veoma dobro, prvi put na HOKENHAJMRING, naš šampion DUŠAN BORKOVIĆ, nije uspeo da se na kvalifikacijama probije u Q2 i zauzeo je 14 mesto, pa će i u prvoj i u drugoj trci u Nemačkoj startovati kao 14. Konkurencija je neverovatna. Desetak vozača je u pola sekunde, a iza BORKOVIĆA su bili i iskusni DJANI MORBIDELI i TOM KORONEL i mnogi drugi )

Najbolji i najtrofejniji automobilista SRBIJE, 34. godišnji Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, opet će nas primorati da budemo uz male ekrane… jer ovog vikenda počinje DRUGA RUNDA, ubedljivo NAJTEŽEG i NAJKONKURENTNIJEG ŠAMPIONATA EVROPE NA KRUŽNIM STAZAMA 2019. – serije koja ima zvaničan naziv TCR EUROPE 2019 ( trke turing automobila EVROPE ) i runda u kojoj će se nadmetati čak 32 vozača pristiglih zapravo iz celog sveta. Naš as, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, posle prve runde u Madjarskoj, na HUNGARORINGU, zauzima visok položaj, DELI SJAJNO DRUGO MESTO, i samo 3 boda zaostaje za liderom.

DUŠAN BORKOVIĆ se kao član NIS REJSING TIMA, nalazi u TCR EVROPA seriji, u timu TARGET COMPETITION , zajedno sa Slovakom Homolom, Britancem Fajlsom i sa zanimljivim dvojcem iz Švedske, koji čine brat i sestra BEKMAN. Svi voze specijalno pripremljene AUTOMOBILE marke „hjundai“…a na automobilu NAŠEG PRVAKA je broj 62.

Na subotnjim treninzima predstavilo se čak 32 TAKMIČARA, a o kakvom rivalstvu je reč dovoljno govori podatak…da  se u završnom treningu PRVIH 13 VOZAČA , našlo u samo JEDNOJ SEKUNDI…

DUŠAN BORKOVIĆ ove godine obeležava 25 godina svoje blistave karijere. Naš brzi PANČEVAC je višestruki šampion države u kartingu, kružnim i brdskim trkama, šampion Evrope na BRDU, šampion EVRO KUPA na kružnim stazama, prvi i jedini učesnik kružnih TRKA SVETSKOG TURING ŠAMPIONATA. U istoriji auto sporta SRBIJE, do sada se nije pojavio automobilista koji na medjunarodnim turing trkama ima TAKVE REZULTATE…Svojim beskompromisnim stilom vožnje, osvajanjem čak 28 podijuma i sa 11 turing pobeda DUŠAN DUCA BORKOVIĆ na najlepši način celom svetu predstavlja NAŠU ZEMLJU – SRBIJU.

U subotu od 14.35 časova, takodje i u nedelju od 11.30 časova, direktno iz studija RADIO TELEVIZIJE  SRBIJE DVA, sliku sa čuvenog HOKENHAJMRINGA ( dugačkog 4574 m. ), komentarisaće specijalisti za automobilski sport, novinar PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ i njegov gost, najstariji medju sadašnjim poznavaocima auto sporta, 70. godišnji novinar DJORDJE DJENIĆ…

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije