Nova Škoda Superb: Prvi put i hibrid i Scout

31. мај, 2019. #

Sa punim baterijama i rezervoarom moći će da pređe do 850 kilometara.

I češki proizvođač se uključio u električnu trku modelima iz nove iV serije.

U okviru Svetskog prvenstva u hokeju na ledu, koje se održava u Slovačkoj, promovisana dva modela koji koriste elektromotore.

Prvo je predstavljen redizajnirani Superb i to po prvi put u hibridnoj verziji, a zatim i Citigoe iV.

Superb iV će moći na elektropogon da pređe 55 kilometara. Ipak, daleko je bitnija ukupna autonomija, koja iznosi 850 kilometara.

Kako je reč o plug-in hibridu, dopuna se vrši punjenjem na spoljašnjem punjača, a proizvođač tvrdi se baterije, kapaciteta 13 kWh, pune do 80 odsto za dva sata i 40 minuta, i to preko običnog kučnog priključna. Za potpuno pune baterije potrebna su tri i po sata preko 3,6kW punjača, odnosno pet sati preko kućne utičnice.

Što se tiče drugih izmena, najviše je osvežen prednji deo, koji je dobio nov branik, LED matriks farove i maglenske.

Pozadi su prisutne kozmetičke izmene – LED migavci su sada dinamički, ime Škoda se nalazi na sredini, umesto poznatog logoa češkog proizvođača.

Za ljubitelje dizela, tu su TDI agregati – 1.6 i 120 KS, i dvolitarski, takođe u dve verzije – od 150 i 190 konjskih snaga.

Prva Škoda Superb Scout

Po prvi put i najveća limuzina je dostupna u ojačanoj Scout verziji. Namenjena je ljubiteljima vožnje van utabanih puteva, pa je zbog toga klirens povišen za 15 milimetara, a tu je 4×4 pogon. Iznad točkova i pragova se nalaze plastične zaštite, a nove su i felne dimenzija 18 i 19 inča. Selektor voznih modova ima i dodatni Off Road način vožnje.

Kako ljubitelji prirode često imaju potrebu za vučom prikolica, Superb Scout ima mogućnost vuče tereta težine do 2,2 tone.

ŠKODA

Galerija slika

Članci iz iste kategorije