Nissan Qashqai 1,3 dig-t DCT 160 – Putovanje u „Mrak“ (uz „oto“ popust od 1864 eura)

16. мај, 2019. #

 

SRBIJA je lepa, ali, mnogi od nas je nisu upoznali….jer putovanja, izlete i letovanja planiramo i često provodimo u nekim inostranim mestima…. Sasvim je razumljivo da nam se dopada GRČKA, a tek ITALIJA ili FRANCUSKA…možda i komšijska MADJARSKA…pa AUSTRIJA…. i tako dalje…. ali, zar JUG SRBIJE treba zapostaviti ?……NIKAKO.

Nikada u pomenutim zemljama nećete sresti ljude kao u ovom delu sveta a pogotovo ne kao žitelje JUGA, naše domovine….

Putovali smo opet automobilom koji predstavlja istinski OZBILJAN i vrlo RENTABILAN izbor prilikom kupovine četvorotočkaša. Sigurno ste o NISANU KAŠKAJ pročitali puno toga. Znate da se može pazariti kod mnogih dilera širom SRBIJE, da se nudi u varijantama sa benzinskim i dizel motorima, različite zapremine, snage i OPREME. Raspon cene je zaista veliki, od nekih 18.800 eura….. sve do skoro 30.000 eura, pa stoga, ako ga merkate i rešavate da ga kupite – dobro se raspitajte šta se sve ugradjuje u taj, u EVROPI, neobično popularan krosover.

Ono što verovatno ne znate, to je takozvani OTO POPUST koji je ovih dana aktuelan a odnosi se na NISANA KAŠKAJ sa najskupljom opremom. Mogu ga ostvariti takozvani PRAVNI KUPCI i tako uštedeti čak 1864 evra….

KAŠKAJ, sa najskupljom opremom TEKNA, ima puno toga, a takav, kojim smo i putovali NEMA REZERVNI TOČAK, već SET za kratkotrajno saniranje probušenog pneumatika… (Iskreno, nikada nam se to nije dopadalo).

Kada se sve sabere KAŠKAJ je sjajan auto, zanimljivog dizajna, siguran, prostran, dovoljno snažan i uz umerenu vožnju SKROMAN POTROŠAČ (prosek je bio 5,9 litara benzina, po putevima van gradova). Pa onda, u stilu mladih, možemo citirati njihov čest izraz – „KAŠKAJ JE MRAK AUTO“.

Mi smo za cilj našeg izleta odabrali drugi MRAK… a to je jedna od najpopularnijih kafanica na jugu, kafana „MRAK“, na samom ulasku u NIŠ.

Ako niste bili u tom kutku gastronomskih specijaliteta onda to baš treba da uradite u najskorije vreme. Ako bismo skenirali jelovnik kafane „MRAK“ bilo bi nam potrebno više lepih reči nego za našeg NISANA KAŠKAJ. Putovanja su život, opuštanje i baš veliki užitak a ovoga puta je jedan pravi profesionalac ili bolje rečeno jedan vredan, sposoban i kvalitetan čovek potpuno „zasladio“ našu priču..

Reč je o PREDRAGU PECI CVETKOVIĆU, konobaru u kafani „MRAK“, čoveku koji u stvari i nije školovan za profesionalnog ugostitelja i koji se igrom sudbine obreo u atmosferi objekta gde se dolazi skoro uvek sa rezervacijom. PECA je čovek sa onom BRILJANTNOM energijom, nije mu ništa teško, večito je nasmejan, priča zanimljivo i radi za trojicu, kad zatreba pokaže i znanje engleskog jezika….

Kafana „Mrak“ je mala, sklepana pokraj neke stare kuće na periferiji NIŠA, ni nalik na neke „fensi“ restorane….ALI .. to je verujte jedno čudesno mesto kojim upravlja GAZDA – MILE STOJKOVIĆ. Nismo ga upoznali jer je kao i obično bio u kuhinji, gde SAM i uz pomoć svog osoblja LIČNO i PERSONALNO priprema roštilj.

U Beograd smo se vratili skoro istim putem, kroz sela i varošice naše i samo naše SRBIJE…Prošli smo kroz VARVARIN i setili se strašnog i ne osudjenog NATO ZLOČINA…prošli kroz JAGODINU…pokraj VELIKE SUGUBINE, kod KRAGUJEVCA, a kod TOPOLE smo upoznali BAKA VEMKU, koja je sa svojima prodavala tek sazrele  i ubrane JAGODE….

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije