Ada Huja Beograd, 2019 – Večeras u 22.30, Moto-bike Moped endurance Cup ( treninzi od 17č. )

4. мај, 2019. #

 

Posle dve veoma uspešne sezone, Moto-Bike Moped Endurance Cup se vraća na stazu. Prema kalendaru, osim četiri trke u Srbiji, po jedna će se voziti i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji.

Kako to tradicija nalaže, i ove godine sezona počinje na stazi Karting centra Ada Huja u Beogradu, gde je sve i počelo juna 2017. godine. Prva trka zakazana je za subotu 4. maj, s početkom od 22.30.

U odosu na prethodnu sezonu, ništa se značajnije nije promenilo. Takmičari se nadmeću u tri kategorije u okviru dve trke. Prva trka u kojoj voze klase Open i Open Varijator počinje u 22:30, dok će start trke klase Serija biti tačno u ponoć.

Za razliku od prethodnih godina, organizatori su saslušali takmičare i tokom dana održaće se znatno veći broj treninga sa početkom od 17 časova.

Veruje se da će se u klasi Serija na startu naći isti broj ekipa kao i prošle godine, dok se u klasi Open očekuje preko 20 takmičarskih timova.

PR.

PS. ( Moj svet brzine ) MOTO KUP je vrlo brzo, bolje rečeno začudjujuće brzo postao popularan medju mladim motociklistima. Ideja o pokretanju ovakvog nadmetanja amatera, gde nisu potrebna basnoslovna sredstva, brzinom munje se proširila na našim širim prostorima a baš veliki broj gledalaca ( veći i od broja posetilaca na nekim mnogo starijim i poznatijim sportskim priredbama ) pokazao je i dokazao koliko u stvari našim ljudima fale borbe, gužve, preticanja, zanošenja, izletanja sa staze …sve ono što je tipično za svet brzine i postizanje vrhunskog uzbudjenja.

Na organizatorima je medjutim, pored pohvala, i velika odgovornost za puno toga. Prvenstveno za BEZBEDNOST učesnika. Za subotu uveče, 4. maj 2019. i za BEOGRAD, meteorolozi su najavili kišu a to znači da će staza na ADA HUJI biti vlažna, klizava i OPASNA.

Takmičarima se mora predočiti da bez standardne i PRAVE opreme ne mogu izaći na trkalište a prisustvo medicinske službe je NEOPHODNO, uz veliku i iskrenu želju da SANITETLIJE OSTANU BEZ I NAJMANJE INTERVENCIJE…..

SREĆNO VAM BILO MOTOCIKLISTI MOTO KUPA !

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije