Reli vozači Srbije na „50. Rally Bulgaria“

23. април, 2019. #

(Beograd, 23.04.2019.) U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), a u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS), Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije (SSS), danas je zvanično predstavljena prva reprezentacija Srbije u reli disciplini auto sporta, koja će po prvi put nastupati na predstojećem “Rally Bulgaria”, koji se 50. jubilarni put održava u Bugarskoj, od 09. do 12. maja, ove godine u Varni. U jakoj konkurenciji takmičara iz regiona, našu zemlju predstavljaće Nenad Vićentić, Željko Milutinović, Goran Rabas, Luka Kotorčević i Nikola Jović.

 

Predsednik AMSS Dejan Stojić tom prilikom istakao je da je AMSS uložio dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika i na auto takmičenjima, te izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja će braniti boje Srbije na predstojećem reliju. Još pre dve godine AMSS i SAKSS formirali su reprezentaciju u kartingu i danas ta deca već uveliko osvajaju bodove. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i u reli disciplini, te da ćemo ovaj sport podići na još viši nivo, rekao je Stojić i najavio formiranje reprezentacije i u ostale dve discipline.

 

Posebno mi je drago što je prvi nastup naše reprezentacije upravo na 50. “Rally Bulgaria”, upravo zbog dobre saradnje koju tradicionalno imamo sa prijateljima iz Bugarske. Ovaj reli, ukupne dužine 628 kilometara, vozi se dva dana i izuzetno je zahtevan, ali ja verujem da imamo reprezentaciju kojom možemo da se ponosimo i koja će uspeti da se izbori sa jakom konkurencijom, rekao je predsednik SAKSS Staniša Lazarac.

 

AMSS je nosilac razvoja auto sporta u zemlji, a formiranje ove reprezentacije upravo govori u prilog tome, rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić koji je iskoristio priliku i istakao da je u martu ove godine zabeležen i rekordan broj učlanjenja u AMSS. U cilju bezbednog tranzita kroz Srbiju, pružanjem pomoći na putu, svojim članovima i članovima inostranih partnerskih klubova, i svim drugim vozačima, slobodno mogu da kažem da smo u potpunosti spremni za narednu sezonu. Ovim putem apelujem na sve vozače da brzinu prilagode propisima u predstojećim prazničnim gužvama, na gradskim i magistralnim saobraćajnicama kao i na autoputu, gde merenje srednje brzine između naplatnih rampi odlično funkcioniše, i svako prekoračenje se evidentira i sankcioniše. Podsetio bih da, kao društveno odgovorna kompanija ove godine organizujemo jubilarno, 50. po redu, takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”, čime sprovodimo masovnu saobraćajnu edukaciju za osnovce vodeći računa o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Nastavljamo putem koji smo prethodnih pet godina trasirali zajedno sa Mirkom Butulijom i opravdavamo poverenje građana koje gradimo u svom skoro 100 godina dugom poslovanju, ponosno je istakao Nikolić.

 

Reprezentativci Srbije izrazili su zahvalnost AMSS i SAKSS na podršci, istakavši da se nadaju da će takmičenje biti uspešno, te da će opravdati ukazano poverenje i Srbiji doneti i prvi pehar.

 

“Rally Bulgaria” boduje se za Evropski reli trofej (ERT).

PR.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije