Škoda salon Ćirinac, Višnjička 61v – Jedan od najlepših u Srbiji i mesto gde se sve zna o reliju

24. март, 2019. #

U Beogradu je nedavno počeo radom NOVI ŠKODA SALON ĆIRINAC. Podigla ga je porodica ŽIVANOVIĆ, koja već 50 godina saradjuje sa ŠKODOM…
Za sve je zaslužan OBRAD BATA ŽIVANOVIĆ „alfa i omega“ za ŠKODU u tadašnjoj JUGOSLAVIJI. Vremenom je u posao uveo svog sina DRAGANA, ćerku DRAGANU i zeta ALEKSANDRA.

Novi SALON ĆIRINAC nikao je nedavno, kraj DUNAVA, na Karaburmi ( Ada Huja ), u Višnjičkoj 61v i danas predstavlja jedan od zaista NAJLEPŠIH SALONA u SRBIJI. Poseduje najmoderniji SALON, SERVIS, prelepe KANCELARIJE i neobično veliki PARKING. Gradjevinski projekat je iznedrio izvanredan SVETAO enterijer i spoljašnost. O svemu se razmišljalo pa porodici ŽIVANOVIĆ stižu mnoge pohvale..

OBRADA BATU ŽIVANOVIĆA smo upoznali pre POLA VEKA, a gde nego na sportskim takmičenjima, na relijima. Samo njemu zahvaljujući na naš JU RELU je redovno stizala elita reli virtuoza iz nekadašnje ČEHOSLOVAČKE, sa fantastičnim asovima „škode“. Kada pogledamo već požutele stranice sa rezultatima, s početka 70. godina vidimo imena iz države ČSSR – VITASEK, JELINEK, KVAJZER, SRNSKI, ŠIMEK, UDLINEK…SADIVI, pa čuveni MIROSLAV ZAPADLO koji je  POBEDIO U GENERALNOM PLASMANU 11. JU RELIJA, 1977. vozeći FANTASTIČNU i NEPOBEDIVU „škodu 130 RS“( na slici, na reliju MONTE KARLO ).
Ostavio je iza sebe zemljaka SVATOPLUKA KVAJZERA, takodje vanserijskog asa, u „škodi 130 RS“, dok su treće i četvrto mesto zauzeli Slovenci, ALEŠ PUŠNIK ( „reno 5 alpin“ ) i BRANISLAV KIZMIČ ( „bmw 2002“ )…11.JU RELI je bio dugačak „samo“ – 1406 km. sa 16 brzinskih ispita a od 100 posada na startu kroz cilj je prošla 51.
ŠKODA je „milion“ PUTA pobedjivala na relijima, u svojoj klasi, a TRIJUMFE je beležila i na kružnim trkama.

BATA ŽIVANOVIĆ je svojevremeno radio u preduzeću BALKANIJA a 1994. godine je osnovao porodičnu firmu ĆIRINAC. Stari i nezaboravni poslovnjak i ljubitelj relija sada je u penziji, obimnim biznisom rukovodi porodica a upravo otvoreni SALON ŠKODE u Višnjičkoj 61.v predstavlja istinski PONOS AUTO BRANŠE SRBIJE.

Kod iskrenih prijatelja smo bili ovih dana…probali smo najnoviju „škodu karoq“, sa motorom od 1,5 litre i sa 150KS a o tome će biti reči uskoro.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije