WRC 2019. – 67. Rally Sweden – Nojvil najbrži na probnom ispitu, večeras prvi mini specijal

14. фебруар, 2019. #

Sezona SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA 2019. se nastavlja baš danas, ovog četvrtka. Okončan je probni test brzinac, na 6.86 km. dugačkoj ledenoj stazi a večeras se na mini SUPER SPECIJALU, od samo 1.9.km. održava prvi od 19 ispita, na kojima se zvanično mere vremena oko pedesetak učesnika.

ŠVEDSKI RELI je jedini pored MONTE KARLA koji se održava na teritoriji dve zemlje. RULET RELI je u Monaku i Francuskoj , a ŠVEDSKI pored matične zemlje delom i na tlu NORVEŠKE.

Čini se da je izvesno , da će biti dovoljno leda, većinom nadamo se i sa snegom, medjutim, i da se temperatura podigne i na istorijski maksimum, ne bi se niko PREVIŠE ČUDIO, s obzirom na globalno totalno poremećene vremenske prilike.

Dakle, večeras je jedan brzinac, u petak 7, u subotu 8 i u nedelju 3, sa završnim POWER STAGE, ukupno 19 ispita sa zbirom od 316.80 km. Na prepodnevnom ispitu SHAKEDOWN, najbolje se snašao Belgijanac TIJERI NOJVIL, sa „hjundaiem“, ispred TANAKA, sa „tojotom“ i OŽIEA sa „sitroenom“. Četvrto vreme je zabeležio Severni Irac KRIS MIK, sa „tojotom“, ali, je od četiri prolaska u trećem izleteo sa staze i zaglavio se u snegu. U četvrtom izlasku na brzinac je ostvario svoj najbolji rezultat.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije