Rolls-Royce – Na Beogradskom salonu model Cullinan

28. фебруар, 2019. #

Rolls-Royce Motor Cars je i zvanično potvrdio da će izlagati na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu (od 22. do 31. marta), kao i da će tom prilikom na Beogradskom sajmu svoju srpsku premijeru imati njihov najnoviji model Cullinan.

Peter Schoppmann, regionalni direktor za Rolls-Royce Motor Cars, napominje da su veoma uzbuđeni zbog prezentacije Cullinana u Beogradu, kao i da njihova prisutnost na tom sajmu potvrđuje sve veću važnost regiona centralne i istočne Evrope za Rolls-Royce.

Takođe, promociji Cullinana u Beogradu će prisustvovati i Pavle Trpinac, dizajner rođen u Beogradu. Trpinac je naime bio uključen u dizajniranje Cullinan a pre toga i modela Ghost i Wraith.

Cullinan je svetsku promociju imao u maju prošle godine, a treba napomenuti da Britanci ovo vozilo ne vode kao SUV ili crossover, već ga opisuju kao „povišeno vozilo, za sve terene“ (naziv Cullinan je inače dobio po istoimenom dijamantu).

Treba takođe podsetiti da je testiranje maskiranih test vozila na javnim putevima zvanično počelo u decembru 2016. godine, a između ostalog je ispitivano ponašnje oslanjanja, pogon na sva četiri točka, aluminijumska struktura… Vozila su testirana na brojnim lokacijama širom sveta, od Arktičkog kruga gde je pažnja naravno bila posvećana ponašanju u zimskim uslovima, pa do regiona Bliskog istoka gde su testirana na najvišim temperaturama i izazovnim pustinjskim uslovima.

Prednji deo vozila je inspirisan stajlingom najnovijeg Phantoma, a poput te luksuzne limuzine i Cullinan je dobio takozvana samoubilačka vrata. I još nešto, Cullinan se bazira na aluminijumskoj platformi nazvanoj „Architecture of Luxury“.

U ultra lukuznoj unutrašnjosti se nalaze digitalni instrumenti, najkvalitetenija koža i drvo, a pažnju privlači i zadnji deo za putnike. U ponudi je i Lounge Seat konfiguracija (za tri putnika) i Individual Seat konfiguracija (sa dva individualna sedišta, frižiderom i čašama za viski).

Što se prtljažnika tiče, njegova zapremina se kreće od 560 pa do 1.930 litara, kada se obore zadnja sedišta.

Deo standardne opreme između ostalog čine i night vision sistem, sistem sa četiri kamere i panoramskim pogledom, upozorenje na sudar, Head-Up Display, sistemi za upozorenje o napuštanju i održavanju u kolovoznoj traci, WiFi hotspot, pet USB portova, bežično punjenje mobilnih telefona…

Pod haubom je 6,75 litarski biturbo V12 motor sa 571KS i 850 Nm obrtnog momenta, dovoljno da 2660 kg teški Cullinan postigne el. ograničenih 250 km/h.

Potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 15 litara na 100 km, a treba napomenuti da vozilo ima pogon i upravljanje na sva četiri točka (koji su inače od 22 inča), kao i podešavajuće vazdušno oslanjanje.

You can find all our press releases and press packs, as well as a wide selection of high resolution, downloadable photographs and video footage at our media website,
PressClub: www.press.rolls-roycemotorcars.com

You can also find Rolls-Royce Motor Cars on Facebook www.facebook.com/rollsroycemotorcars, Twitter @rollsroycecars and YouTube www.youtube.com/rollsroycemotorcars.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije