Renault Clio 0.9 TCe 75 intens -Brzinom do 90km/h troši 4.8 litra benzina

25. фебруар, 2019. #

Naš trofejni reli as, nekadašnji šampion Balkana i Jugoslavije u toj disciplini, Kragujevčanin MOMIR ARSIĆ, jednom prilikom nam je rekao : „Najmanja potrošnja goriva se ostvaruje pri brzini od 90 km/h“. Starije valja slušati a pošto znamo tehničko obrazovanje našeg prijatelja „ARSE“ ( nekada fabričkog sportskog vozača „Zastave“ ) a i njegovo baš bogato iskustvo upamtili smo njegovu konstataciju o minimalnoj potrošnji goriva i uputili se na blic TEST i vožnju novog KLIA 4, sa motorom od 0.9 litra i 75 KS. Sa paketom INTENS, taj NAJPRODAVANIJI MODEL HIT AUTA, ima cenu od 12.670, uz napomenu da se bazna verzija KLIA 0.9 75 KS, benzin, može pazariti za 9990 evra…..

O novom KLIU „četvorci“ ( za nepunih mesec dana na BEOGRADSKOM SAJMU ĆE BITI PREDSTAVLJEN NOVI KLIO „PET“ ) pročitali ste verujemo više tekstova i saznali da je reč o vozilu koje u Srbiji ima vrlo lepu popularnost. Dizajn mu je prihvatljiv, lagan je i ima nešto više od 1000 kg. , prtljažnik je prosečne zapremine, kočnice su u znaku prednjih diskova i zadnjih doboša, preglednost dobra i komfor solidan (  odličan napred, malo manji pozadi ). Menjač KLIA je uvek bio dobar a kada je reč o OPREMI u ponudi je nekoliko paketa tako da kupci mogu da biraju ono što im najviše odgovara. Ovaj sa INTENS dodacima ima VOLAN podesiv na dole i prema vozaču, snabdeven je manjim ekranom sa navigacijom, muzikom i svime što je dobro za prijatnije putovanje. Posedovao je zimske pneumatike od 16 coli, dok se ispod zadnjeg dela karoserije nalazi veliki rezervni točak od 15 coli, naravno i set za zamenu točka, sa ključem i dizalicom. Tu je rekli bismo jedna „priblematična“ stvar, kada se dodje u situaciju da se točak menja. Potrebna je i snaga i veština da se taj točak „izvuče“ iz svog ležišta a i da se „ranjeni“ pneumatik prebaci na to mesto. Kada već pričamo o eventualnoj zameni točka možda bi bilo dobro da povremeno podmažemo sve šrafove na felnama, tek da bi u slučaju malera imali manje muke.

Mi smo našim KLIOM i sa TRI CILINDRA, sasvim opušteno i uz jednu uživajuću vožnju stigli do TURIJE, od centra Beograda udaljene 118 km. vožnjom regionalnim putem preko PAZOVE, INDJIJE, NOVOG SADA, SIRIGA I SRBOBRANA. Isti put smo koristili i za povratak a potrošnja je uz poštovanje OGRANIČENJA BRZINE iznosila ODLIČNIH 4.8 litra benzina….uz napomenu da nismo vozili brže od 90 km/h  ( to je malo brže od maksimalno ograničene brzine za autobuse ) ,baš kako nam je rekao reli šampion MOMIR ARSIĆ. U povratku smo zastali jer nas je zaustavila SAOBRAĆAJNA POLICIJA – naravno imali smo DOZVOLU !

Za kraj još samo OVO……U TURIJI smo bili na jubilarnoj 35. KOBASICIJADI. A tamo se, pišu VEČERNJE NOVOSTI, dogodilo sledeće…

SRBOBRAN – Na jubilarnoj, 35. turističko-gastronomskoj manifestaciji „Kobasicijada“, u Turiji kod Srbobrana, napravljena je kobasica od dve kilometra i 35 metara, koja je juče, tačno u podne, svečano predstavljena pred brojnim posetiocima i gostima u centru sela. Džinovsku kobasicu, kojom su za šest metara nadmašili sopstveni rekord od 2.029 metara, overen 2013. godine u Ginisovoj knjizi, napravilo je osam majstora od dve i po tone čistog mesa od 28 krmača.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije