Nissan Qashqai – Novi 1,3 litarski benzinac, 160 KS ( sa velikim rezervnim točkom )

6. фебруар, 2019. #

Uz pozdrav svima koji prate informacije o novitetima na našem tržištu, napominjemo da najnoviji KAŠKAJ kojeg smo imali priliku da probamo, IMA VELIKI REZERVNI TOČAK. Možda na prvi pogled ta napomena izgleda ČUDNO i BEZ VEZE, ali, ako samo jednom dodjete u situaciju da morate da menjate točak onda će vam biti jasno zašto MINIJATURNI REZERVNI TOČAK ( ako ga ima u vozilu ) , uz SET ZA PROBUŠENI PNEUMATIK , može da predstavlja MUKU I NERVIRANJE VOZAČA ( pogotovo ako su dame u pitanju ).
Valja reći da set za probušeni pneumatik, kod nekih vozila  ne pomaže kod ZIMSKIH pneumatika….Dakle, savet da se pred odlazak iz urbane sredine provere gume i da se obrati pažnja na udarne rupe i ivičnjake MOŽDA I NIJE LOŠ…A šta učiniti kada do toga dodje. Jedno od rešenja je „pomoć prijatelja“, to jest MOBILNE VULKANIZERSKE SLUŽBE. Ta usluga ( popravka gume na  novom BMW 1 ), na LICU MESTA, na autoputu kod ŠIMANOVACA, koštala je našeg saradnika 4000.00 dinara, što mislimo i nije mnogo.

A sada evo naših utisaka. Tek da znate, u minulim godinama smo imali priliku da PROBAMO VIŠE OD STO RAZNIH MODELA AUTOMOBILA, RAZNIH BRENDOVA.

Danas, rekli bismo NEMA LOŠEG AUTOMOBILA a dotični gospodin NISAN KAŠKAJ 1.3 benzinac sa 160 KS, predstavlja po nama PERFEKTAN ODNOS PONUDJENOG KVALITETA I CENE.
Cena osnovnog, baznog modela, iznosi 19.400 evra ( sa popustom ) u HIT AUTU. Vrsni službenik te firme, odlično pripremljen za pružanje svih važnih ( nikako RELEVANTNIH ili KRUCIJALNIH ) podataka, NIKOLA MIJATOVIĆ, ukratko nam je saopštio :

„Ovo je najnoviji NISAN KAŠKAJ u našem salonu na Starom sajmištu, u Beogradu. Postao je vrlo brzo veoma interesantan mnogim kupcima. Dobar glas se daleko čuje a ovaj KAŠKAJ ima benzinski motor od 1.3 litre i baš moćan motor od 160 KS. Ako se nadjete u situaciji da morate požuriti, recimo u preticanju, ili zbog bilo čega, bićete iznenadjeni vrlinom NISANA KAŠKAJ. O dizajnu ne bih da govorim, jer je to ipak stvar ličnih procena. Ono što se mora napomenuti jeste veliki obrtni moment koji vam i pri manjoj brzini daje mogućnost veoma brzog povećanja te brzine. Novi NISAN KAŠKAJ ima solidnu visinu i udaljenost najnižeg dela OD TLA – takozvani klirens, poseduje zadovoljavajuću prostranost kabine a i prtljažnika i prilikom umerene vožnje je MALI POTROŠAČ. „

Posle ovih podataka NIKOLE MIJATOVIĆA, iz HIT AUTA, praktično ništa bitnije nije potrebno navesti. Možda samo MARKETINŠKI PODATAK, da je NISAN KAŠKAJ NAJPRODAVANIJI KROSOVER U EVROPI.

NISAN KAŠKAJ 1.3 sa 160 KS se nudi sa ručnim menjačem ( OVAJ NA SLIKAMA i sa cenom od 21.990 evra ) a i sa automatskim menjačem. Takodje možete naručiti ovo vozilo sa pogonom NA DVA , ali, i NA ČETIRI TOČKA, naravno u verzijama sa BENZINSKIM i DIZEL AGREGATOM ( 1.7  lit ).

Sve podatke o cenovniku, opremi i tehničkim karakteristikama potražite na internet portalu HIT AUTA, pod odeljkom NISAN VOZILA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije