Alfa Romeo 4C Zeus By Pogea Racing

26. фебруар, 2019. #

 

Tjuner Pogea Racing je pripremio još jedan modifikovani Alfa Romeo 4C, pa je nakon projekata 4C Nemesis i 4C Centurion 007 – The Green Arrow, sada pred nama i njihov Alfa Romeo 4C Zeus.

Za početak, ovaj Alfa Romeo 4C Zeus je dobio Kenny Blue boju eksterijera, alu točkove od 18 i 19 inča, modifikovano KW oslanjanje (auto je niži za 50 mm), sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika kao i izduvne cevi od ugljeničnih vlakana.

Zahvaljujući većoj upotrebi ugljeničnih vlakana i izbacivanjem nekih elemenata opreme, automobil je i nešto lakši od fabričkog primerka.

Takođe, Pogea Racing se pozabavio i 1,75 litarskim četvorocilindričnim turbo motorom koji sada raspolaže sa 351KS i 458 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 m/h je smanjeno na 3,4 sekunde, dok je najveća brzina povećana na 304 km/h.

U enterijeru se ističu i crno-crvena sportska sedišta, dvobojni volan sa markerom na 12 sati, crna Nappa koža, narandžasti šavovi, patosnice od velura i Alpine audio sistem sa sabvuferom, a tu su i detalji sa ugljeničnim vlaknima i alkantarom.

U planu je serija od samo 10 primeraka (po ceni od 50.100 evra + vaš Alfa Romeo 4C kao donor), pri čemu su tri već prodata.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije