Goodyear pneumatici na cilju 41.Dakar maratona

28. јануар, 2019. #
Na Dakaru je, sa svim svojim kamionima, crtu na cilju prešla samo ekipa De Rooy sa Goodyear-ovim teretnim pneumaticima
Svi kamioni ekipe Petronas De Rooy, koji su vozili sa pneumaticima Goodyear ORD, uvrstili su se među prvu desetoricu, a Holanđanin Gerard De Rooy je osvojio treće mesto.
Kranj, 25. 1. 2019. – Reli Dakar koji se ove godine održao u Peruu, pokazao se kao jedan od najzahtevnijih do sada jer se čak 70 procenata trke odvijalo po peskovitoj podlozi. Na put dug 5.000 kilometara, koji je počeo u Limi, nastavio se do Tacne na granici sa Čileom i posle deset dana se završio u prestonici Perua, uputilo se ovog puta više od 330 kamiona, automobila i motora.
Ekipa Petronas De Rooy, sa Gerardom De Rooyem, dvostrukim pobednikom Dakar-a i pobednikom trke Africa Eco 2018, osvojila je treće mesto u klasi kamiona, a odličan uspeh unutar prve desetorice su takođe postigli svi ostali članovi ekipe. Oni su, inače, predstavljali četiri trkačka kamiona Iveco Powerstar koji su peščani teren savladali standardnim terenskim pneumaticima Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD, a njihovi servisni kamioni su imali montirane pneumatike OMNITRAC za kombinovanu upotrebu.
„Zaista smo ciljali na prvo mesto, ali smo zadovoljni postignutim rezultatom“, izjavio je Gerard De Rooy nakon trke. Prema njegovim rečima to je bio jedan od najzahtevnijih Dakar-a, na kojem su zbog preovlađujućeg peskovitog terena pneumatici odigrali još važniju ulogu. Da su Goodyear-ovi teretni pneumatici svojim performansama dorasli i najvećim izazovima dokazuju, kako postignuti rezultati, tako i podatak da je ekipa De Rooy bila jedina koja je na cilj stigla sa svim svojim kamionima.
Rezultati:
1. Eduard Nikolaev
2. Dmitry Sotnikov
3. Gerard De Rooy (Petronas De Rooy)
4. Federico Villagra (Petronas De Rooy)
7. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)
10. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.
.
Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 47 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.
PR.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije