87.Rally Monte Carlo – Sebastien Loeb radi „non-stop“

20. јануар, 2019. #

Samo što je završen 41.DAKAR RELI 2019. dva učesnika su požurila na aerodrom i ušla u avion za Evropu. U toku leta preko Atlantika oni su, budite uvereni, čvrsto spavali, savladani umorom posle 10 napornih brzinskih ispita po pesku i dinama Južne Amerike i Perua. Svakako pogadjate da je reč o sjajnoj reli posadi, Francuzu SEBASTIENU LOEBU i njegovom suvozaču iz Monaka, DANIJELU ELENI. Odmah po dolasku na stari kontinent uigrani partneri su krenulu ka taboru ekipe HJUNDAI, kako bi se ukrcali u test vozilo sa oznakom „i20 COUPE WRC“ i počeli sa blic probama.

Biće to baš BLIC provera novog „hjundaia WRC 2019“, sa kojim će LOEB i ELENA startovati na čuvenom RULET RELIJU, medju JEDANAEST POSEBNIH u elitnoj kllasi.

Mnogi se pitaju kakav će plasman ostvariti devetostruki prvak sveta SEBASTIEN LOEB, čovek bogatog iskustva i automobilista koji praktično i nema dužeg i pravog odmora. Jedini slobodni dani za poznatog asa iz Alzasa, bili su u avgustu kada je odahnuo od volana, u retkim časovima druženja sa suprugom i ćerkicom.

Vrhunski  reli dometi, takmičenje u SVETSKOM RELI ŠAMPIONATU, ne mogu se zamisliti bez pravog automobila pravog tima, pravog vozača i JOŠ JEDNE STVARI….a to su OZBILJNI I DUGOTRAJNI TESTOVI. Takve testove SEBASTIOEN LOEB i DANIEL ELENA neće imati ovom prilikom, za RELI MONTE KARLO.

Zato se mnogi navijači tog zaista FANTASTIČNOG VOZAČA pribojavaju početka nove sezone u planinskim masivima iznad MONAKA I NICE. Svi ostali su imali SOLIDNE TESTOVE, primera radi SEBASTIEN OŽIE se nalazi u svom zavičaju, jer će deo RELIJA MONTE KARLO prolaziti baš kroz visinski GAP, mesto gde je OŽIE rodjen. Ekipa TOJOTE, sa TANAKOM, LATVALOM i pridošlicom KRIS MIKOM puna je elana. KRIS MIK je dobio novog suvozača ( nekadašnji kopilot HAJDENA PADONA ) i ovih dana je rekao .

„Prvi put u mojoj karijeri, osećam da sam na pravom mestu u pravo vreme. Veoma sam srećan što imam SEBA pored sebe, saradnja je počela odlično“ ( reč je o suvozaču SEB MARŠALU ).

U timu SITROENA je pored OŽIEA i Finac ESAPEKA LAPI, pun energije i snažno motivisan dolaskom u renomirani francuski reli tim.

HJUNDAI od nove sezone očekuje puno. Smatraju da imaju automobil za najviši plasman i da je došlo vreme i da Belgijanac TIJERI NOJVIL osvoji TITULU ŠAMPIONA SVETA. MIKELSEN će i ovom prilikom biti veoma brz. Čini se da od LOEBA pvenstveno očekuju njegove savete i eventualne korekcije nekih elemenata a pravi učinak tek naredne godine… SEBASTIEN LOEB će, podsetimo, ove sezone biti na samo 6 relija a na 8 DANI SORDO.

M SPORT sa “ ford fiestom“ i novom postavom kao da malo zaostaje za pomenutom trojkom. Ipak ne sme se podceniti kvalitet EVANSA i TIDEMANDA  a ni najmladjeg u elitnom društvu,  24. godišnjeg TEMU SUNINENA.

87. RELI  MONTE KARLO počinje već u četvrtak, 24. januara, sa uobičajenim TEST ISPITOM- „shakedown“ pre podne i uveče sa prva dva brzinska ispita ( od ukupno 16 ), od 20 kilometara.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije