41.Dakar reli 2019 – Kralj relija opet najbrži, „kamaz“ pred 16. pobedom

13. јануар, 2019. #

„Ko zna taj zna“….popularni SEBASTIEN LOEB je dobio još jedan brzinski ispit na 41.DAKAR RELIJU , sada ima tri najbolja ispita. On i njegov suvozač DANIJEL ELENA. bili su najsnalažljiviji, najveštiji i najsrećniji…na samom cilju ispita od 336 km. je rekao…

“ Prošlo je dobro, ali, napravili smo greške. Videli smo da NASER pravi istu grešku, tako da smo obojica izgubili dva minuta. Vozili smo se okolo tražeći PUTNU TAČKU, ali mislim da nismo bili jedini, bila je to „lukava faza“. Nismo se zaglavili, videli smo rupu gde smo upali prošle godine, ali smo izbegli metak. Veoma sam srećan što sam stigao do cilja. Još nije gotovo, pred nama je još mnogo trka“.

U generalnom poretku AL ATIJAH je  sa „tojotom“ i dalje prvi, a prati ga LOEB sa „pežoom“ ( + 37.43 min. ). Treći je PETERHANSEL sa „minijem“ ( + 41.14 min. ).

U kategoriji motociklista POČEO JE DRUGI DEO PRAVOG RATA NA DVA TOČKA.  Brzinski ispit broj 6 pripao je sjajnom Čileancu, 32. godišnjem PABLU KUINTANILI, vozaču „huskvarne“, koji je još 2001. pobedio u klasi MX GUATEMALA – tada je imao samo 15 godina. Vlasnik je mnogih pehara i dvostruki PRVAK SVETA U RELI KANTRIJU. Prate ga BRABEC sa „hondom“ ( + 4.38 min. ) i PRAJS sa „ktm“ ( + 5.17 min. ).  Još od 2001. na DAKAR RELIJU pobedjuje KTM.

U klasi kvadova lider iz Argentine,  NIKOLAS KAVILJOSO, ima baš ogromnu prednost 1. sat i 6 minuta !

Medju vozačima klase SxS uslediće velika borba. U generalnom vodi Španac GUEL ispred Rusa KARIAKINA.

U kategoriji kamiona, pobednik ispita broj 6 je Belorus VIAZOVIČ sa „mazom“, medjutim on je još na kraju prvog dela 41.DAKAR RELIJA imao pozamašan zaostatak od ogromnih 5 sati i 36 minuta.
Medju teškašima  svi dobro znaju da će KAMAZ zabeležiti novu, UBEDLJIVU 16. DAKAR POBEDU. Ruska ekipa je toliko iskusna i uigrana da je često NEPOBEDIVA. EDUARD NIKOLAEV je prvi u generalnom, PRATI ga njegov prijatelj SOTNIKOV sa + 10 minuta a Holandjanin DE ROJ sa „ivekom“ ima zaostatak od „samo“ SAT i 50 minuta. SREĆNA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA !

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije