WRC – Gala veče u Sidneju – Vozač godine Ot Tanak, nagradjeni Jerveoja, Nojvil, Ožie, Latvala, Brin

20. новембар, 2018. #

Na već tradicionalnoj svečanosti WRC GALA VEČE, u SIDNEJU, pred više od 250 zvanica, najbolji reli vozači sveta su svoje trkačke kombinezone, kacige i sportsku obuću zamenili onako kako se to radi u kulturnim sredinama, u svečanim odelima, belim košuljama, leptir mašnama, kravatama, salonskoj obući..

Estonac OT TANAK je na osnovu glasova navijača-fanova, na zvaničnoj stranici FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP, proglašen za VOZAČA GODINE 2018. ( najviše pobeda na brzinskim ispitima ) , dok je njegov pomoćnik u „tojoti jaris WRC“, takodje Estonac MARTIN JERVEOJA imenovan za SUVOZAČA GODINE.

Belgijanac TIJERI NOJVIL je primio nagradu za sjajnu pobedu na RELIJU ITALIJA SARDINIJA, kada je  u „hjundaiu i20 Coupe WRC“ i posle 20 brzinskih ispita za samo 0.7 delova sekunde  nadmašio svetskog prvaka SEBASTIENA OŽIEA, u „ford fiesti WRC“. Takodje je primio nagradu za ovogodišnji skok na famoznoj KOLIN ARENI, RELIJA ŠVEDSKA, kada je poleteo 30 u vazduhu ( podsetimo da je rekorder MADS OSTBERG sa skokom od 44 metra ).

Zvanični i NOVI SVETSKI PRVAK, osvajač i ŠESTE TITULE RELI ŠAMPIONA SVETA, Francuz SEBASTIEN OŽIE je nagradjen za najviše pprvih mesta na ispitima POWER STAGE uključujući i trijumf na poslednjem ispitu RELIJA AUSTRALIA  2018. , na ispitu POWER STAGE ( pobedio je a nije morao da rizikuje jer je već obezbedio titulu posle odustajanja TANAKA i NOJVILA ).

Lista svih nagradjenih na GALA SVEČANOSTI FIA 2018. , u Sidneju :

WRC Driver of the Year – Ott Tänak
WRC Co-driver of the Year – Martin Järveoja
Michelin Magic Moment – Ott Tänak
ANONIMO Timing Feat Award – Thierry Neuville
Asahi Kasei Spirit of the Season – Elfyn Evans
OneBet Jump of the Year – Thierry Neuville
DJI Quote of the Year – Jari-Matti Latvala
Most Power Stage Points – Sébastien Ogier
Most Stage Wins – Ott Tänak
Wrc.com Social Media Star of the Year – Craig Breen
ProGrade Digital Photograph of the Year – Colin McMaster

Galerija slika

Članci iz iste kategorije