WRC – 27. Kennards Rally Australia 2018 – Sebastien i Žilien čekaju broj 6

17. новембар, 2018. #

Pet titula SVETSKIH RELI PRVAKA su osvojili, sada im je sasvim blizu ŠESTI VELIKI TRIJUMF. Naravno reč je o maestralnoj reli posadi iz Francuske, SEBASTIJENU OŽIEU i ŽILIJENU INGRASIJI, vozačima tima M SPORT i posadi „ford fieste WRC“ od oko 380 KS.

Daleko od naših krajeva u Srbiji, u neobičnoj i egzotičnoj AUSTRALIJI gde kazaljke sata idu unapred čak 10 sati u odnosu na nas, privodi se kraju dramatičan i poslednji ovogodišnji reli svetskog šampionata 2018.

Još samo tri brzinska ispita preostaju do kraja. Brzi karavan je završio prvi nedeljni krug KENNARDS RELIJA AUSTRALIA i sada preostaje da to učine još jednom, na istim makadamskim stazama, po klizavoj zemlji prepunoj uvala, rupa, prevoja, kamenja i pokraj šumskih stabala. Svi su maksimalno koncentrisani, prepuni adrenalina i želje za što boljim plasmanima i sve je to razumljivo jer se radi o TITULAMA ŠAMPIONA, u konkurenciji VOZAČA i PROIZVODJAČA.

Dakle, posle 21. ispita od ukupno 24, OŽIE sa trenutnom pozicijom na mestu 6 koje donosi 8 bodova, osvaja ukupno 212 pobedničkih poena koji mu donose ŠESTU TITULU RELI PRVAKA SVETA, čak i da ne osvoji ni jedan bod na ispitu POWER STAGE. Potrebno je samo da stigne u cilj na tom položaju, u plasmanu.

Odlični Estonac OT TANAK može i da pobedi na reliju, pa čak i na POWER STAGE ispitu, gde bi u tom slučaju dobio + 5 bodova i ukupno bi imao 211 poena, jedan manje od OŽIEA, pa bi bio VICE PRVAK.

Belgijanac TIJERI NOJVIL nema sreće, njegov poboljšani „hjundai“ se nije pokazao u pobedničkom svetlu a NOJVIL uoči završnog kruga drži tek mesto broj 8. Ako bi i pobedio na ispitu POWER STAGE, bio bi sa 2 boda  iza OŽIEA.

U konkurenciji timova TOJOTA i dalje drži prvo mesto…

Ali, sve su to samo PROGNOZE, da li su realne znaćemo uskoro u CIK ZORE, ovde kod nas. Čuda su svuda moguća a svakako i u fantastičnoj seriji SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA, gde „11 žigosanih“ voze za nevericu brzo i riskantno i gde i jedan POVEĆI KAMEN može da poništi i najrealniji scenario prognozera…

Generalni poredak posle ispita 21 ( od ukupno 24 ) :

1. LATVALA – „tojota“
2. TANAK – „tojota“….. + 5.o sek.
3. PADON – „hjundai“…. + 19.6
4. OSTBERG – „sitroen“… + 47.6
5. LAPI – „tojota“………..+ 58.1
6. OŽIE – „ford“……….. + 1.45.8 min.
7. EVANS – „ford“……. + 2.07.3
8. NOJVIL – „hjundai“….. + 2.24.9
9. SUNINEN – „ford“….. 3.24.7
10. BRIN -„sitroen“…. + 7.20.1

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije