Mark Markes dobio BMW M3 CS, od 460KS

20. новембар, 2018. #

 

BMW je i ove godine nagradio vozača sa najviše osvojenih bodova tokom Moto GP kvalifikacija, a to je ove sezone ponovo bio Mark Markes.

BMW M Division je naime dugogodišnji partner Dorne Sports, organizatora Moto GP-a, pri čemu je ovo već 16. izdanje BMW M Awarda.

Pobednik BMW M Awarda na kraju svake sezone kao nagradu dobije BMW M automobil, a ove godine to je BMW M3 CS u ekskluzivnoj Frozen Dark Blue boji, sa Merino kožom u enterijeru i volanom sa alkantarom.

Deo paketa čine i adaptivno M oslanjanje, aktivni M diferencijal, sportski izduvni sistem, kao i komplet alu točkova od 19 i 20 inča (sa gumama Michelin Pilot Sport Cup 2).

Automobil pokreće 3,0 litarski šestocilindraš sa 460KS i 600 Nm (u kombinaciji sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom), od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekunde, a može do 280 km/h.

Treba pomenuti da je Mark Markes do sada već šest puta dobio BMW M Award (prošle godine je kao nagradu preuzeo BMW M4 CS), kao i da su BMW M Award u prošlosti osvajali i Rosi i Stoner (po tri puta), Lorenco (dva puta), a Žiberno i Hejden po jednom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije