Zbog velike brzine u magli na Niškom putu poginulo 6 osoba a preko 25 povredjeno

9. октобар, 2018. #

Jutros su nažalost sva sredstva informisanja objavila vest o dve teške saobraćajne nesreće na NIŠKOM AUTO PUTU ( negde kod Jagodine, u pravcu Niša jedna i u pravcu Beograda druga ).

Život je izgubilo čak 10 osoba a preko 20 je povredjeno. U nekim tekstovima o tim saobraćajnim nesrećama se navodi da je do udesa došlo zbog MAGLE, medjutim do tih zaista užasnih lančanih sudara došlo je SAMO ZBOG PREBRZE VOŽNJE U TAKVIM USLOVIMA.

Jesen je već stigla u naše krajeve a samim tim i hladna jutra, koja donose maglu, znatno smanjenu vidljivost i vlažan i klizav kolovoz. Vozači moraju da o tome vode računa. O vremenskim i temperaturnim promenama treba da vodi računa i saobraćajna policija, da putem medija opominje učesnike u saobraćaju i da ih na naplatnim rampama upozorava da smanje brzinu…da na više mogućih načina utiču na bezbedno obavljanje saobraćaja.

MAGLA JE BAŠ VELIKA OPASNOST…a i ako možete izbegavajte vožnju pri tako smanjenoj vidljivosti. U takvim uslovima je OD VELIKE VAŽNOSTI i odgovarajuće reagovanje pripadnika saobraćajne policije, redovno patroliranje sa uključenim žmigavcima, zaustavljanje učesnika u saobraćaju, signali na putu….

Vremenske prilike u kojima smo donose niz otežavajućih okolnosti, saobraćaj je zaista više nego komplikovan i zato pre puta valja razmisliti o neophodnosti putovanja u lošim uslovima, stanju automobila, o kvalitetu pneumatika, a PRVO I PRE SVEGA O OPREZNOJ, SMIRENOJ I LAGANOJ VOŽNJI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije