WRC 2018, Rally Racc Catalunya – Tanak najbolji u prvom krugu…

26. октобар, 2018. #

Drugi dan RELIJA KATALUNJA 2018, ili ako hoćete prvi dan sa puno ispita, doneo je izvanrednu  borbu asova elitne kategorije, a vozači TOJOTE, TANAK i LATVALA bili su precizniji i brži od ostalih…ali epilog je drugačiji..

Estonac i Finac su bili najuspešniji na ispitu broj 2, od 7 km. koji se vozio na zemljanoj podlozi. OŽIE je bio na mestu 6, ispred NOJVILA, dok je LOEB ostvario vreme za mesto broj 9.

Ispit broj 3 je održan takodje po makadamu i u dužini od 26.59 km. JARI MATI LATVALA je se „tojotom“ osvojio prvo mesto a iza njega se našao njegov timski rival TANAK. LOEB se probio na 5. mesto na tom ispitu, na poziciji broj 8 našao se NUJVIL, ali sa velikim zaostatkom od 18.5 sekundi, a još slabiji je bio OŽIE na tek 10. mestu. U generalnom poretku OT TANAK preuzima čelo sa 6.1 sekundom ispred LATVALE.

Brzinski ispit broj 4, održan je na stazi od čak 38.85 km. na mešovitom tlu, zemlja i assfalt. Kao avion je poleteo JARI MATI LATVALA i već na polovini ispita stekao značajnu prednost nad svima….a onda, peh i probušena guma nedaleko od cilja. Šteta za tog sjajnog majstora iz Finske. Sada je tek deseti sa + 45.3 sekindi…
Ispit broj 4 neočekivano dobija Norvežanin ANDREAS MIKELSEN, u „hjundaiu“, sa samo desetinkom ispred OT TANAKA, koji se učvrstio na liderskom mestu generalnog poretka. SEBASTIEJN LOEB se popravio, stigao je u cilj kao treći.
OŽIE je šesti na ispitu a PETI u generalnom relija, sa + 24.4 sekunde iza TANAKA. Iza OŽIE je nadolazeći LOEB, koji kasni za svojim zemljakom i imenjakom, samo 3.1 sekundu…..ZAISTA PERFEKTNO RIVALSTVO I POTPUNO NEIZVESNA BORBA ZA VRH.  TANAKA, prate odlični EVANS ( + 11.7 ) i takodje raspoloženi SORDO ( + 19.2 )

U kategoriji WRC 2 takodje je vidjena sjajna borba. Posle prvog kruga vodi Francuz ERIK KAMILI, sa „vw polom R5“ a prati ga sve bolji PETER SOLBERG, takodje sa „vw polom R5“, treći je KOPECKI sa „škodom“, a četvrti KALE ROVANPERA, takodje  sa „škodom“.
RELI KATALUNJA 2018 se posle SERVIS PARKA nastavlja na ista tri brzinska ispita.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije