TCR Europa, Barselona – Borković opet na podijumu

20. октобар, 2018. #

Naš šampion DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, opet je prikazao odličnu vožnju u izuzetno jakoj medjunarodnoj konkurenciji. Na stazi KATALUNJA, kraj Barselone u Španiji, u pretposlednjoj trci serije TCR EUROPA 2018. BORKOVIĆ je startovao kao četvrti a u cilj je ušao kao DRUGOPLASIRANI, uspevši da obidje ASKONU već na početku a kasnije i FAJLSA.

Na sutrašnjoj trci, poslednjoj u sezoni, krenuće sa sedme pozicije. Trenutno se nalazi na DRUGOM MESTU u generalnom plasmanu, sa 154 boda i realno je očekivati da će to mesto zadržati. Teoretski ima izgleda i za prvu poziciju ali to je teško izvodljivo. Za takav scenario trebalo bi da pobedi a da vodeći u generalnom, Španac ASKONA, ne osvoji ni jedan bod.

U svakom slučaju DUŠAN BORKOVIĆ je opet demonstrirao svoj vrhunski kvalitet i pokazao da može da se bori sa najboljim vozačima Evrope, u turing trkama. Plasman koji će ostvariti biće u svakom slučaju NJEGOV NAJBOLJI U OVOM ŠAMPIONATU. U svim minulim takmičenjima SERIJE TCR prikazao je pravu tehniku  sportskog asa, veliku hrabrost ali i veliko znanje. Današnji podijum je njegov 29 po redu na turnig stazama sveta i to je najbolja potvrda vrhunskih dometa šampiona SRBIJE i EVROPE, DUŠANA BORKOVIĆA, koji je na stazi KATALUNJA rekao i ovo..

„Rezultat nije loš, ali trka nije bila laka i prilično sam umoran”, ispričao je Pančevac. “Zadovoljan sam jer sam pretekao Askonu, ali je Fajls imao timsku naredbu da čuva leđa Tašiju i blokira me. U početnim krugovima sam zato izgubio mnogo vremena iza „hondi“, što mogu da razumem, ako se uzme u obzir situacija u šampionatu. Moje gume su uništene u borbi sa Fajlsom.
U poslednjim krugovima sam čak mislio da jedna od mojih zadnjih guma počinje da ispušta. …. neka čudna buka je dopirala otpozadi i auto je puno preupravljao…. U poslednjem krugu morao sam da vozim sporije kako bih završio trku i srećan sam što sam stigao na cilj i sačuvao drugu poziciju. Zadovoljan sam svojom vožnjom i nadam se da neću imati sličnih problema u nedelju.
Opet sam drugi u generalnom plasmanu, videćemo za sutra… Cilj je da zadržim barem vicešampionsku poziciju i za to ću se boriti. Naravno da postoji šansa i za prvo mesto, ali to je malo verovatno. Svi su imali priliku da se uvere koliko je jak ovaj šampionat.“

Mladi NIKOLA MILJKOVIĆ je bio baš malerozan. Zbog još nepoznatog kvara na „kupri“ nije uspeo da krene sa začelja, na samom startu, pa je zbog toga trka zaustavljena a na stazi se pojavilo bezbednosno vozilo kako bi se u medjuvremenu uklonio automobil MILJKOVIĆA.

Sutrašnja poslednja trka serije TCR EUROPA 2018 počinje u 15.55, uz prenos na RTS 2.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije