Restoran Antonio Patak – Zeleni i gastronomski raj u uvali Ždrilca vizavi Hvara

16. септембар, 2018. #

Pisci tekstova o prirodnim lepotama i oni koji opisuju neka specifična mesta, lepa i prijatna za odmor, neki put preteraju sa superlativima….ali, ubedjeni smo ( nadamo se ) da u našim zapažanjima o restoranu ANTONIO PATAK,  o uredjenoj obali, palmama, maslinama, lovoru, limunovima, borovoj šumi i o nestvarnoj boji mora …nema ni trunke uveličavanja i dodavanja nečega što ne odgovara stvarnosti.

Elem, na poziv prijatelja naše redakcije, i vrapcima znanog gospodina DRAGANA VULETIĆA vlasnika hotela ZLATNIK u ZEMUNU, uputili smo se na HVAR, kod našeg prijatelja i uglednog ugostitelja ANTONIA DUJMOVIĆA, poznatijeg kao PATAK, čoveka koji je daleke 1981. počeo da ostvaruje svoj san o RAJU na obali pustog ostrva. ANTONIO je i tada kao i danas bio pun energije i animiran velikom ljubavlju, koliko prema svojoj zamisli toliko i prema jednoj dami iz Čačka, koja se igrom sudbine našla na Hvaru i upoznala momka DUJMOVIĆA. Gospodja NADA, danas supruga PATKA i majka njihove dve ćerke, MARIJANE i KATARINE, rešila je da svoju budućnost veže za uvalu ŽDRILCA ( ŽDRELO ) i da zajedno sa ANTONIOM zakorači u stvaranje sna.

Skoro će 40 godina od nastanka onoga što danas predstavlja sinonim lepote, mira, opuštanja i fantastičnog uživanja na ostrvu koje pripada PAKLENIM OTOCIMA i sa kojeg se u daljini nazire STARI HVAR.

RESTORAN PATAK već dugo godina ima redovne goste. Dobar glas se pročuo hiljadama kilometara daleko od ove uvale pa zato nije čudo da se u bašti restorana čuju mnogi jezici a o poznatim gostima mogla bi da se napiše jedna vlo zanimljiva knjiga. Ne možemo spomenuti sve ugledne i ne zamerite što u tom nabrajanju počinjemo od Engleza BERNARDA ČARL EKLSTONA, čoveka koji je ceo svoj život posvetio biznisu i auto trkama, bolje rečeno čuvenoj FORMULI JEDAN. Popularni BERNI je više puta bio u restoranu ANTONIO PATAK, sa gazdom je vrlo brzo uspostavio prave prijateljske odnose a kakvi su pajtaši postali PATAK i BERNI najbolje govori podatak da je EKLSTON pozvao svog prijatelja na trku formule jedan u MONCI i po njega poslao u Zagreb svoj privatni avion.
Jedan od najboljih tenisera sveta, NOVAK DJOKOVIĆ, takodje je bio u ovom restoranu. Rekli su mu da se kod PATKA može probati sve najbolje i osetiti pravi ukus mora. Za gastronomsku ponudu već godinama je zadužena gospodja NADA sa svojim timom a poseban šef kompletne ekipe je obdarena i energična KATARINA, PATKOVA mladja ćerka, danas takodje gospodja, majka dvoje dece, nekadašnja rukometašica, osoba fakultetski obrazovana sa poznavanjem više jezika.

U rubrici POZNATI KOD PATKA našli su se američki glumac ARMANDO ASANTE, modni velikan DJORDJO ARMANI, najpoznatiji umetnici Dalmacije i cele Hrvatske, poznati iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, sportisti, privrednici ALI i obični ljudi koji su ovde stigli da provere LEPE PRIČE o RESTORANU ANTONIO PATAK.

RESTORAN pre 40 godina nije imao ni struju ni vodu. PATAK je odavno rešio te bitne stvari, postavio agregate, ugradio solarne ploče, sagradio rezervoar za vodu, dovukao tone zemlje i od golog ostrva načinio MALI RAJ, gradić sa cvećem i zelenilom. Sve što je stvorio izgleda prekrasno. Uredio je obalu i prilagodio je kupačima, postavio ležaljke, suncobrane, podigao veliki bar…..  U uvali ispred restorana u toku sezone je parkirano i oko 5o glisera, jedrilica i jahti a njihovi vlasnici ili trenutni korisnici gosti su ovog restorana za koji je naš prijatelj DRAGAN VULETIĆ rekao…“jedan je od najboljih od Portoroža pa do Bara“.

Članci iz iste kategorije