Servis za felne DJOLE – Gospodin Djordje Ranković, majstor nad majstorima ( Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra 392 )

24. август, 2018. #

Ušao je već u OSMU DECENIJU, ali, ruke su mu i dalje jake, ume da podigne i najveći točak, da ga postavi u aparat za balansiranje, pa da onda skine gumu i dohvati baš veliki čekić kako bi počeo sa znalačkim ispravljanjem iskrivljene aluminijumske felne. Malo se upotrebljava ta macola, valja stegnuti šake, pa onda felna stiže do ogromne nemačke mašine stare najmanje STO GODINA, do mašine za koju majstori zanata kažu da je neuništiva. Kompletan postupak od ulaska vozila u taj mali servis traje oko jedan sat a na kraju dotična felna je KAO NOVA.

Majstor DJOLETA RANKOVIĆA znaju sve beogradske zanatlije iz auto branše, ima visok ugled a o stručnosti i iskustvu izlišno je govoriti, on je već godinama BROJ JEDAN, to je čovek staroga kova, starog vaspitanja, jedan pravi gospodin iz nekih nažalost bivših vremena.

Ako vas put navade na vrh beogradskog BULEVARA KRALJA ALEKSANDRA, broj 392 ( telefon 011 380 9 440 ), zaustavite se u SERVISU DJOLE, tek da vidite kako izgleda jedna stara radionica i da razmenite par rečenica sa sjajnim čovekom koji eto i pod stare dane najviše vremena provodi u svojoj radnji, medju gumama, felnama, čekićima i njegovim mašinama. Videćete, taj susret će vam ostati u pamćenju a verujemo da ćete nešto i naučiti.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije