„Quattroruote“ – Alesandro Zanardi u „bmw DTM“, na Mizanu…ali bez proteza !

3. август, 2018. #

Automobilski sport i moto sport je nažalost za mnoge bio previše opasan. Veliki broj izvanrednih sportskih vozača su izgubili živote na raznim trkama i relijima a ne malo njih je sudbina vezala za invalidska kolica. Jedan od udesa sa teškim povredama dogodio se 2001. godine na trkačkoj stazi LAUZICRING, u Istočnoj Nemačkoj.
Italijanski automobilista i šampion ALESANDRO ZANARDI ( rodjen u Bolonji 23.10.1966. godine – danas ima 51. godinu ), prilikom velikog udesa je ostao BEZ OBE NOGE. Vest je obišla celi svet i niko nije mogao da veruje da je izvanredni as, DVOSTRUKI ŠAMPION AMERIČKE FORMULE KART ( 97-98 ), vozač FORMULE JEDAN, ŠAMPION AUTO TRKA u seriji ITALI SUPERTURIZMO, ŠAMPION EVROPSKOG KUPA FORMULE 3,  imao tako grozan incident. Mnogi su se tada setili svih ranijih tragičnih dogadjaja na trkačkim stazama i još jednom se uverili koliko je svet brzine rizičan i ekstremno opasan. Pogotovo su Italijani emotivno primili strašnu vest iz Nemačke, o zloj sudbini njihovog ljubimca.

Ali, nije prošlo ni dve godine od nesreće na LAUZICRINGU, a svi svetski sportski mediji su objavili da se ALESANDRO ZANARDI vratio za volan trkačkih automobila i da su mu vrhunski stručnjaci posle niz proba i testova konstruisali specijalnu protezu koja mu menja noge i omogućava da vozi automobil. Bila je to neverovatna priča, prosto bajka o ljudima koji su to učinili a NARAVNO NAJLEPŠA MOGUĆA STORIJA o hrabrom, upornom i nesalomivom vozaču kao što je to Italijan ALESANDRO ZANARDI.

ZANARDI je sa protezom nastavio u svom stilu, da vozi brzo, znalački i čak, da POBEDJUJE. Našao se za volanom trkačkog „BMW 320 i “ u BMW TIMU ITALIJA ŠPANIJA, imao 105 startova i 4 pobede na EVRO PISTAMA.

Ogromno srce i fantastična energija nisu ni posle toga dali mira izvanrednom čoveku i sportisti. Počeo je da se takmiči u disciplini RUČNI BICIKLIZAM i na takvim nadmetanjima je dostigao SVETSKI VRH. Osvojio je nekoliko ZLATNIH i SPORTSKIH ODLIČJA, a NOVO ZLATO I SREBRO NA PARAOLIMPIJSKI IGRAMA u Rio de Žaneiru ( 2016. godine ).

Ovih dana je poznati italijanski magazin QUATTRORUOTE publikovao tekst o NOVOJ AKCIJI ALESANDRA ZANARDIJA. Pojaviće se za volanom „bmw-a DTM“, na pisti u MIZANU u Italiji, A NOVA EKS VEST govori da će VOZITI BEZ NOŽNIH PROTEZA, jer su mu inžinjeri konstruisali kompletne komande automobila SAMO ZA RUKE. Sve ovo svakom zvuči kao PRAVA PRAVCATA FANTASTIKA i nova epizoda u životu JEDINSTVENOG ALESANDRA ZANARDIJA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije