Dušan Borković, sa 11 pobeda i 28 podijuma, bez premca naj vozač Srbije na turing stazama sveta

23. август, 2018. #

Upravo okončan trkački vikend serije TCR EVROPA 2018, na poznatoj stazi u ASENU, u HOLANDIJI, doneo je srpskom automobilisti DUŠANU BORKOVIĆU, članu NIS RACING tima, nove bodove, novo mesto na podijumu i PRVU POZICIJU U GENERALNOM PLASMANU SERIJE  TCR EVROPA, dve runde ( 4 trke ) pre kraja šampionata.

Visoko Pančevac, 12 puta šampion svoje države, već 6 godina prikazuje  vanserijsko umeće na najpoznatijim stazama sveta i EVROPE. Do sada je na TURING KRUŽNIM PISTAMA ostvario BILANS kakav nema ni jedan jedini sportski vozač naše zemlje. Zabeležio je 11 pobeda i čak 28 podijuma. Zbog takvih rezultata se s punim pravom naziva NAJBOLJI AUTOMOBILISTA SRBIJE. U proteklim trkama svoje karijere, koja je počela još 1994. godine ( u kartingu ) uvek je učestvovao u kategorijama sa najjačom konkurencijom i nikada ni jednu titulu nije stekao u takozvanim „šupljim“ klasama gde se do pobede stiže lako.

Na EVRO TRKAČKE TURING STAZE izašao je godinu dana posle osvajanja TITULE ŠAMPIONA EVROPE NA BRDU. Bio je to EVROPSKI TURING AUTO KUP. U toj debitantskoj sezoni na inostranim kružnim stazama, u timu NIS RACING godine 2013., za volanom „seata“ a i „ševroleta“, ostvario je JEDNU POBEDU i PET PODIJUMA, i predstavio sebe i SRBIJU u lepom svetlu. Na kraju sezone 2013. u ETCC-u je bio TREĆI.

Godine 2014. predstavlja se sa NIS RACING timom i „ševroletom“, kao prvi i jedini SRBIN u SVETSKOM TURING AUTO ŠAMPIONATU, i na stazi u JAPANU osvaja DRUGO MESTO i PODIJUM , ispred svetske elite vozača, MIHELISA, KORONELA, MILERA, LOPEZA, LOEBA, MORBIDELIJA i ostalih. Tada je u Japanu pobedio italijanski veteran GABRIELE TARKVINI.

U EVRO KUPU, ali 2015. godine, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ ( rodjen u Pančevu 16. septembra 1984. ), za volanom „seata“ i opet u NIS RACING timu, OSVAJA ŠAMPIONSKU TITULU, sa 5 POBEDA i 9 PODIJUMA.

Sezona 2016. označava novi debi DUŠANA BORKOVIĆA. Bila je to nedavno formirana TCR INERNACIONALNA SERIJA, u kojoj sa „seatom“ dolazi do ŠEST PODIJUMA uz DVE POL POZICIJE, vozeći kao i uvek za NIS RACING tim i uz podršku madjarske ekipe B3 RACING.

Blistav niz rezultata DUŠAN BORKOVIĆ nastavlja 2017. godine takodje u TCR INTERNACIONALNOJ SERIJI. Opet  sa NIS timom i uz podršku ekipe GE FORCE iz Gruzije i italijanskog tjunera ROMEO FERARIS, u „alfi“. Stiže do DVE POBEDE i do TRI PODIJUMA.

Takmičarska 2018. godina predstavlja za DUŠANA BORKOVIĆA nove izazove u opet vrlo konkurentnoj grupaciji TCR EVROPA. U NIS timu i ekipi TARGET, iz Švajcarske, posle pet trkačkih vikenda, šampion SRBIJE, ima TRI POBEDE i ČETIRI PODIJUMA, sa NIS timom i za volanom „hjundaia“.

Zbog navedenih rezultata JEDANAEST POBEDA ( 11 ) i DVADESET OSAM PODIJUMA ( 28 ), na EVRO I SVETSKIM TURING STAZAMA, naš Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je NAJBOLJI AUTOMOBILISTA STRBIJE.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije