CEZ 2018, Slovakiaring – Mikica Vesnić i dalje lider svoje klase D4 – 3500

19. август, 2018. #

Naš šampion automobilizma, MILOVAN MIKICA VESNIĆ, uspešno je okončao vikend u Slovačkoj, zabeležio jednu pobedu i jedno drugo mesto i ovako opisao nedeljnu trku..

„Ključ cele trke je bio start, POTPUNO neregularan start većine vozača, ali mi na to nažalost ne možemo da utičemo. Leva kolona je krenula mnogo pre zelenog svetla i mnogo pre nas u desnoj. Do startne linije sam već odavno izgubio poziciju, a pre te linije je zabranjeno da se pretiče na letećem startu, dozvoljeno je tek posle nje….
……To bi se najbolje videlo na mom „onbord“ snimku. Moja kolona je išla jednim ritmom, dok su ljudi sa leve strane ranije dali gas. Nimč je prošao pored mene sa nekih 50-60 km/h razlike i otišao. Ali, nema veze, to su trke, i to se dešava…..
…..stvorila se gužva dok sam se oslobodio i prošao automobile iz veće kategorije. Malo sam i prebrzo napao Nimča. Došao sam do njega na trećoj krivini, mogao sam da ga prođem uz rizik, ali bi sigurno došlo do ozbiljnijeg kontakta….a meni je pored napredovanja BITNO da čuvam automobil…
…..sve u svemu, veoma dobra i brza trka, Nimč je bio dosta brži nego u subotu. Imao sam u momentu možda  jednu šansu, na ostalim mestima nije bilo ni teorije. Iako sam dosta puta bio u zavetrini, njegov “audi” je tako dobro radio na dugačkim pravcima da jednostavno nisam imao ozbiljniju priliku…

…. nalazio sam se  non-stop“ na njegovom braniku „, ali je razlika između nas rasla na pravcima, pa nisam mogao da napadnem na kočenju. I tako je bilo iz kruga u krug..

…. na kraju, da vam kažem…..pratila nas je ozbiljna vrućina, u zavetrini su mi se grejale i kočnice i motor a to je pravilo dodatne probleme. Ovo je bila ozbiljna i brza trka u dosta fer i korektnoj borbi. Moja “kupra” je funkcionisala dobro, ali nije mogla bolje, a nisam ni ja želeo da preterano reskiram”.

Za našeg istaknutog asa, člana najuglednije porodice srpskog auto sporta, 42. godišnjeg MILOVANA MIKICU VESNIĆA, konačan izazov u ovogodišnjem ŠAMPIONATU CENTRALNE EVROPSKE ZONE, uslediće 8. i 9. septembra, na poznatoj stazi BRNO, u Čehoslovačkoj.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije