CEZ 2018 ( Centralno evropka zona ),Grobnik – Vesnić 4. a N.Milovanović zbog kvara odustao

4. август, 2018. #

Na poznatoj stazi GROBNIK, kod Rijeke, u Hrvatskoj, danas su se predstavili i učesnici serije CENTRALNO EVROPSKA ZONA, na kružnim stazama.

Naš veteran auto sporta i višestruki državni šampion, 42. godišnji MILOVAN MIKICA VESNIĆ, nije imao sreće jer je zbog pucanja difuzora morao da skrene u boks, gde je izgubio dosta vremena, tačnije zaostao je dva kruga. Vratio se na pistu, odradio  ukupno 16 krugova i na cilj ušao kao četvrti, uz osvajanje 12 bodova. VESNIĆ je na kvalifikacijama osvojio POL poziciju i bio UBEDLJIVO brži od drugoplasiranog ( prednost čak 2.3 sekunde ) što jasno govori da je daleko ispred rivala u klasi i da bi bilo značajno da se u narednoj sezoni preseli medju prave konkurente. MIKICA VESNIĆ je sa svojom „seat kuprom“ i dalje ubedljivo prvi u generalnom plasmanu CEZ-a, u svojoj klasi ( D + 2000 ) a sutra ga očekuju nove kvalifikacije i druga trka – verujemo sa POBEDOM. U današnjoj trci je pobedio Čeh NIMČ , sa „audijem“, ispred Austrijanca „TESITORE“ , sa „opel astrom TCR“ i Madjara TOTA, sa „kuprom DSG“.

Drugi naš takmičar, beogradski automobilista NEMANJA MILOVANOVIĆ, sa „hondom sivik“, ostvario je POL poziciju za današnju trku u svojoj klasi, dobro je krenuo ali je  iznenada došlo do veće havarije u njegovom motoru pa je morao da odustane od kompletnog trkačkog vikenda.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije