Automobilisti Dušan Borković i Milovan Vesnić – Značajni ambasadori male Srbije

17. август, 2018. #

SRBIJA je mala zemlja, ali je oduvek imala ljude VELIKOG SRCA – pre svega se to odnosi na SPORTISTE. Ovoga puta ne mislimo na NOVAKA DJOKOVIĆA, VATERPOLISTE, KOŠARKAŠE, ODBOJKAŠE, PLIVAČE, STRELCE, ATLETIČARE i druge trofejne predstavnike SRBIJE, već na dvojicu SPORTSKIH VOZAČA, koji su već godinama PRAVI I ZNAČAJNI AMBASADORI SRBIJE ŠIROM EVROPE I SVETA.

DUŠAN BORKOVIĆ ( 12 puta šampion države ) danas i sutra vozi u HOLANDIJI, na poznatom sportskom kompleksu – stazi ASEN. On, kao što je poznato učestvuje sa „hjundaiem i30“ u izuzetno teškoj seriji TCR EVROPA i posle 4 runde nalazi se u samom vrhu tabele, sa 111 bodova i jedini sa TRI POBEDE ( samo sa jednim bodom manje od lidera ASKONE ). BORKOVIĆU je ovo već treća godina u seriji TCR a sedma na TURING POZORNICI EVROPE.  Do sada je zabeležio već 11 pobeda i čak je 27 puta bio na podijumu…..Na turing trkama je u EVROPSKOM TURING KUPU  AUTOMOBILA osvojio ŠAMPIONSKU TITULU ( 2015. ETCC) i jedini je vozač iz SRBIJE koji je veoma uspešno vozio u SVETSKOM  TURING ŠAMPIONAT AUTOMOBILA (2014. u Japanu, bio je na podijumu WTCC. ). Današnju i sutrašnju trku u ASENU, pored ostalih direktno će prenositi RTS 2, SUBOTA 14.50, NEDELJA 11.00 ( komentatori su PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ i DJORDJE DJENIĆ ).

MILOVAN VESNIĆ  ( 13 puta šampion države ) će danas i sutra voziti u SLOVAČKOJ, na poznatom autodromu SLOVAKIARING, u novoj rundi TURING TRKA CENTRALNO EVROPSKE ZONE. Biće za volanom svoje „seat kupre“ i nastojaće da učvrsti veliku prednost na prvoj poziciji generalnog plasmana, u svojoj klasi. Očekuju se njegove pobede u SLOVAČKOJ a potom i osvajanje NOVE TITULE ŠAMPIONA CENTRALNE EVROPE – ČETVRTE PO REDU , 8. i 9. septembra u Čehoslovačkoj, na stazi BRNO.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije