WRC 2018 – Rally Italia Sardegna – Održan uvodni super specijal, slede pravi ispiti

7. јун, 2018. #

Najbolji polaznici univerziteta WRC, u petak ujtru počinju sa pravim ispitima na makadamskim putevima italijanskog ostrva SARDINIJA. Imaće na ovom reliju ukupno 20 brzinskih testova a u nedelju posle podne znaće se ko je pobedio i ko je zauzeo mesta na podijumu.

Na prvom superspecijalu od samo 2 km. najbrži je bio zvanični prvak sveta, Francuz SEBASTIEN OŽIE, sa „ford fiestom WRC“. Kao da je želeo da najavi ubitačan juriš na POBEDU i pravdanje za katastrofalan plasman na minulom reliju u PORTUGALU, kada nije osvojio ni jedan jedini bod, dok je njegov najveći rival, Belgijanac TIJERI NUJVIL, sa „hjundaiem WRC“, zaradio čak 29 poena i tako sam sebe lansirao na PRVO MESTO GENERALNOG PLASMANA, sa čak 19 bodova prednosti.

Estonac OT TANAK je na superspecijalu bio tek na 10 mestu sa 2,5 sekundi zaostatka na tako kratkoj stazi i to nije baš dobar znak za vozača „tojote WRC“, koji je, podsetimo, u Portugalu ostao takodje bez bodova.

Ljubitelji relija i dalje komentariši izbacivanje KRIS MIKA iz tima SITROEN, ekipe koju će na SARDINIJI predstavljati u elitnoj klasi, MADS OSTBERG i KREG BRIN. U Italiji neće voziti ni Španac DANI SORDO, jer prvi tim HJUNDAIA čine NUJVIL, MIKELSEN i PADON.

Bilo kako bilo, SARDINIJA je kao uostalom i svaki WRC, novi izazov za najbolje vozače sveta i njihove neustrašive suvozače. Već narednih 8 ispita u petak otkriće mnoge stvari. Na SARDINIJI je sada lepo vreme ali promene su itekako moguće, pa i kiša, koja bi mogla da režira reli plasman. Biće svakako uzbudljivo i u kategoriji WRC 2, gde će se pojaviti i šampion Evrope u reliju, Poljak KAJETAN KAJETANOVIČ.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije