Renault Koleos 2.0 dCi 4 WD CVT,175 KS – Ladja na drumu

15. јун, 2018. #

Punih nedelju dana smo se družili sa RENAULT KOLEOSOM. Bilo je to pravo uživanje sa velikim krosoverom, reklo bi se trenutno najboljim RENOOM u Srbiji.
Za RENAULT KOLEOS su izgleda samo POHVALE odredjene i zaista reč je o ogromnom SUV modelu sa mnoštvom opreme, o vozilu koje se MORA dopasti i onima koji traže sitnice u komentarisanju.

Dizajn i velićina je ono što odmah pada u oči,ukrasi na skoro kompletnoj karoseriji, dopadljiv i prednji i zadnji deo, lepe felne i veliki točkovi GOODYEAR od 19 inča. Čim se smestite za upravljač KOLEOSA i odaberete položaj koji najviše odgovara vašoj visini preplavi vas osećanje spokoja i sigurnosti. Vrlo brzo shvatate da ste u jednom prostranom krosoveru idealnom za maratonska putovanja, sjajnom za vozača i za njegove saputnike. Udobnost je nešto što krasi KOLEOSA. Naravno i on ima ono FAMOZNO SEDIŠTE koje može da se pomera u svim pravcima i koje omogućava prijatnu vožnju. Veliki tablet sa pregršt informacija, komande na volanu, odlična instrument tabla, sedišta presvučena kožom i baš veliki prostor za putnike na zadnjoj klupi, uz malu ručicu automatskog menjača govore da su dizajneri razmišljali o svemu.

Prvi kilometri sa KOLEOSOM donose i one najbitnije informacije o BEZBEDNOSTI, o ležanju, kočenju, o ponašanju u krivinama o preglednosti…Sve je za pohvalu. Jedina stvar na koju budući vlasnici KOLEOSA moraju da obrate pažnju jeste SMANJENA PREGLEDNOST prilikom skretanja. Naime, KOLEOS ima dosta deblje stubove i velike retrovizore koji zaklanjaju dobar pogled, medjutim, kada se na to naviknete onda ni takav GABARIT pomenutih delova nije nerešiv problem.

KOLEOS može da bude i štedljiv i raskalašan kada je reč o potrošnji goriva. Mi smo ga vozili starim putem od BEOGRADA do KRAGUJEVCA, i nazad,  i pošto baš nismo žurili i nismo vozili brže od 80 na sat, naša LADJA je gutala samo 6.2 litra dizela. Pandam tome je i put prema FRUŠKOJ GORI uz korišćenje i auto puta, pa i postizanja brzine, na trenutak, i 170 km, na sat….Kompjuter je tada registrovao potrošnju od 9 litara goriva na 100km.

To bi ukratko bila priča o KOLEOSU, jednom zaista ozbiljnom krosoveru sa puno dobrih stvari.

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

Motor: dizel četvorocilindarski, turbo punjač
Zapremina: 1995 cm3
Snaga: 175 ks pri 3.750 o/min
Obrtni moment: 380 Nm pri 2.000 o/min
Menjač: automatski CVT sa sedam prenosa
Pogon: integralni na sve točkove
Dimenzije: 4.673 x 1.843 (2.063 sa retrovizorima) x 1.680 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.710 mm
Zapremina prtljažnika: 624 – 1.690 lit
Pneumatici: 235/60 R19
Masa: 1.829 kg
Rezervoar za gorivo: 60 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 9,5 sekundi
Maksimalna brzina 201 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 156 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu ….od 6.2 do 9 lit.
Cena 38.000 evra

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije