TCR Evropa,Francuska,Pol Rikar ( 5. i 6. maj ) – Novi početak za Dušana Borkovića

3. мај, 2018. #

Ovog vikenda, na jugu Francuske, počinje sezona TCR EVROPA, šampionata koji će sasvim očigledno privući veliku pažnju  STAROG KONTINENTA, jer će se nadmetati 26 vozača iz čak 15 zemalja. Biće to veliko rivalstvo vrlo iskusnih automobilista koji su se puno puta dokazali i osvojili vredne trofeje, ali, rivalstvo i sa mladim zaljubljenicima u auto trke, medju kojima najmladji ima samo 17 godina. Sedam brendova trkačkih vozila biće na stazi u Francuskoj, AUDI, SEAT KUPRA, HONDA, HJUNDAI, PEŽO, FOLKSVAGEN i SUBARU.

Našu javnost će svakako najviše zanimati jedini predstavnik SRBIJE u toj seriji, 33. godišnji Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, vozač koji je u karijeri osvojio zaista PREGRŠT PEHARA u domaćim šampionatima ali i onima VAN GRANICA SRBIJE.

Talentovani dugajlija koji je trkački život započeo KAO DEČAK za volanom kartinga, kojeg mu je kupio njegov otac JOVAN BORKOVIĆ, šampion motosporta i prvak u trkama kamiona, imaće i ove godine TEŽAK ZADATAK, da osvoji što više bodova medju veoma iskusnim majstorima volana a i u takmičenju sa mladim pilotima željnih što bržeg prodora u vrh.

BORKOVIĆ će ove godine biti u poznatom i uglednom timu TARGET iz Švajcarske a naći će se za volanom „hjundaia i 30 TCR“. Do sada nije imao ni jedan test pa će mu prvi slobodni treninzi na stazi POL RIKAR, u francuskom LE KASTELU biti i prvo upoznavanje sa novim automobilom.

U LE KASTELEU se u PETAK održavaju slobodni trenizi a u SUBOTU su na programu KVALIFIKACIJE ( 9.55 ) i PRVA TRKA ( 14.40 ). DRUGA TRKA je zakazana za NEDELJU ( 15.50 ). Obe trke TCR EVROPA, na stazi POL RIKAR u FRANCUSKOJ prenosi RTS 2.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije