Restoran „Stari Bunar“ Beograd,ul. Vidska – Mesto gde se šampionski jede i nude „Cincovani ćevapi“

24. мај, 2018. #

Već dobro poznati , beogradski restoran STARI BUNAR, odavno je dokazani ŠAMPION dobre hrane i naših specijaliteta. U taj šampionski restoran dolaze i pravi šampioni auto moto sporta, majstor za DAKAR RELIJE, Subotičanin GABOR SAGMAJSTER, višestruki reli prvak države VLADA PETROVIĆ, nekadašnji reli AS, šampion BALKANA, Kragujevčanin MOMIR ARSIĆ a i legendarni beogradski kompozitor VOJISLAV BUBIŠA SIMIĆ, svojevremeno suvozač reli prvaku i novinaru RADIO BEOGRADA, PREDRAGU KNEŽEVIĆU.

Ima Beograd a i cela naša SRBIJA zaista sjajne kafane i ugostiteljske objekte, ali, onih SA VRHUNSKOM HRANOM i PROFESIONALNOM USLUGOM BEZ PRIMEDBI, ne previše.

STARI BUNAR je po nama najbolje mesto u BEOGRADU za nešto POSEBNO. Na čelu te ugledne kuće je već čuveni SLAVKO. Kada poznavaocima dobrog zalogaja kažete : „Idemo kod SLAVKA“, onda je sve jasno….ide se u STARI BUNAR, restoran u blizini Dušanovačke petlje, u VIDSKOJ ulici. Ima prelepu baštu, prijatan ambijent a i salu iznad glavne, za privatne proslave.

Ovih dana je u meni STAROG BUNARA uvršćen još jedan specijalitet, o čemu gospodin SLAVKO PETROVIĆ govori :

„CINCOVANI ĆEVAPI su nešto što će privući prave gurmane, pravljeni su od najkvalitetnijeg mlevenog mesa a dodato je malo belog luka i papričice. Možemo da ponudimo i GLAVU U ŠKEMBETU, TELEĆI BUBREŽNJAK a i „HOSO BUKO“. To je TELEĆA KOLENICA sa specijalnim začinima.“

SLAVKO PETROVIĆ je naglasimo član STARE GARDE. Potiče iz  sela TRNAVCI kod ALEKSANDROVCA a u svet ugostiteljstva je ušao kao konobar, učio je zanat polako i sigurno i bio u kafanama koje su nekada značile mnogo. Stara kafana POD LIPOM, DVA JELENA u Skadarliji, TAKOVSKI GRM, i AVALICA pružili su SLAVKU perfetktnu praksu a onda je okupio ekipu i počeo da radi kao gazda kafane SPORT, na Auto komandi. Zatim je preuzeo DUŠANOVAČKI CVET a onda je sa porodicom, na obližnjem placu u VIDSKOJ, podigao restoran STARI BUNAR, kojim BEOGRAD može da se ponosi.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije