Restoran i smeštaj KURTA ( Tara ) – Jedino mesto u Srbiji gde dolaze svi šampioni brze vožnje

28. мај, 2018. #

Naslov – JEDINO MESTO U SRBIJI GDE DOLAZE SVI ŠAMPIONI BRZE VOŽNJE, je totalno odgovarajuću, čak bi se mogao proširiti sa dodatkom – ŠAMPIONI IZ CELOG SVETA.

Ako Vas podsetimo da je TARA postala omiljeno mesto za EKSTREMNI MOTO SPORT i za neobično snažne, vešte i HRABRE motocikliste sa ENDURO MOTORIMA, onda će priča o RESTORANU KURTA imati i svoj nastavak u odnosu na onu STARU iz perioda šezdesetih godina, kada su RELI ZVEZDE JUGOSLAVIJE stizale na Kaludjerske Bare.

A tih dana, kada je rodjen čuveni AUTO RELI – JU RELI, sećaju se oni koji danas već zapisuju OSMU DECENIJU ŽIVOTA. Svojevremeno je na TARU dolazio i fantastično vozio legendarni JOVICA PALIKOVIĆ, NAJSVESTRANIJI AUTOMOBILISTA JUGOSLAVIJE i do dan danas. Niko posle JOVICE PALIKOVIĆA nije osvajao šampionske titule u MOTOCIKLIZMU, RELIJU, BRDSKIM TRKAMA i AUTO TRKAMA. Bilo je to baš ZLATNO VREME JUGOSLOVENSKOG AUTO SPORTA. ….TARA je i tada BILA a i danas je, PLANINSKA LEPOTICA i mala je kafanu koju je držao onda ugledni ANDJELKO..

Već dugo godina je na TARI sinonim ugostiteljstva, relija i sveta brzine PORODICA VIKAJLOVIĆ. RADIŠA VUKAJLOVIĆ – KURTA, njegova supruga LJILJA i sinovi MILORAD i SLOBODAN.

Minulog vikenda smo po ko zna koji put bili na TARI. Od centra BEOGRADA do kafane KURTA ima 180 kilometara. Ide se naravno preko čuvenog DEBELOG BRDA koje je sada, u mesecu maju, okupano suncem a put je skoro u celini renoviran. Kroz dvadesetak dana na TARI će se održati XCROSS CHALLENGE 2018 ( 15- 17 jun 2018 ), takmičenje koje će imati PROLOG u BAJINOJ BAŠTI i to će biti prilika da se vide VELIKE ZVEZDE ENDURO MOTO KROSA, mladići koji neverovatno vešto umeju da se penju uz najveće uspone TARE i da se brzinom divokoza spuštaju preko stena i kroz šumovite delove planine.

TARA ima zaista pregršt privatnih vila i hotele koje pozivaju poklonike čistog vazduha, mirisa borova i očaravajućih vidika. RESTORAN i SMEŠTAJ KURTA nude nešto što je u SAMOM VRHU. Pogledajte njihov zvanično SAJT i sami procenite kako sve to izgleda. Za deo oko TURIZMA je zadužen MILORAD VUKAJLOVIĆ ( 064- 261.89.16 ), o kafani brine SLOBA ( 064- 859. 4. 333 ) a asistiraju gospodja LJILJA i KURTA.

Ako VAM napomenemo da je dvokrevetna soba SA DORUČKOM 155o dinara PO OSOBI ( + boravišna taksa i osiguranje 100 dinara ), da je dvokrevetni apartman SA DORUČKOM 2150 dinara PO OSOBI, a četvorokrevetni SA DORUČKOM 1850 dinara PO OSOBI, onda je sasvim razumljivo da se za SMEŠTAJ KURTA mora UNAPRED I NA VREME REZERVISATI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije