Moto GP – Pedrosa: Ne želim da Lorenco bude kažnjen

7. мај, 2018. #

 

Španac Mark Markes je dominirao na Velikoj nagradi Španije, a trku u Andaluziji obeležio je i incident koji se desio osam krugova pre kraja, u kojem su učestvovali vozači Dukatija Horhe Lorenco i Andrea Doviciozo i Dani Pedrosa na Repsol Hondi.

Markes je u tom trenutku već sigurno vodio, dok su se njih trojica borili za preostala mesta na podijumu.

Doviciozo i Lorenco su otišli preširoko, Pedrosa je pokušao da ih nadmudri i napao je svog sunarodnika sa unutrašnje strane, ali mu je on ‚zatvorio vrata‘. Došlo je do kontakta, a Lorenco je potom sa staze izbacio i drugog vozača Dukatija.

„Desni kuk me mnogo boli, otekao je, u ponedeljak ćemo da vidimo kakva je situacija, kako ću se osećati i da li ću moći da učestvujem na testiranju. Vozio sam dobro i bio sam u stanju da održim dobar tempo. Samo sam se držao Dovija i Horhea pokušavajući da sačuvam gume kako bih pojačao tempo u finišu trke,“ rekao je Pedrosa i objasnio šta se dogodilo pre incidenta.

„Ja sam držao držao svoju unutrašnju liniju, oni su otišli široko, a sledeće što sam osetio je jak udarac. Nažalost, pali smo i završili trku. Bio sam tužan i razočaram zbog svih nas jer smo imali odličnu trku. Međutim, ono što me još više čini razočaranim je što sam video da direkcija trke izgleda nije dobro razumela kako da upravlja ovom situacijim i kako da donese odluke o onome što se dogodilo.“

Pedrosa je razgovarao sa čelnicima trke jer je želeo da shvati kako donose odluke.

„Pitao sam ih kako sude: Da li sam ja bio sa desne strane? Da. Da li su se ostali vozači vratili iz greške i na pravu liniju kretanja? Da. Dakle, ko ima prednost u ovom slučaju, onaj koji je unutra ili oni koji su vani? Onaj koji je unutra. Dakle, ko je bio kriv? Ali nisam dobio odgovor, samo da su već doneli odluku i da ako se ne slažem sa njima mogu da se žalim protiv Horhea ako želim. Ali nisam to hteo jer ne želim da Horhe bude kažnjen, samo želim da oni pravilno shvate šta se dogodilo na stazi,“ naveo je Pedrosa.

Lorenco smatra da je Pedrosa napravio najveću grešku.

„Vozio je iza nas. Ušao je u krivinu brže nego obično. Morao je da predvidi situaciju, ali je prebrzo ušao u krivinu i na kraju izazvao nesreću. Naravno, ovo je njegova greška“, naglasio je Lorenco.

Ne, nisam išao brže. Oni su u tom momentu vozili sporije jer su vozili duž spoljnjeg radijusa,“ odgovorio je Pedorsa.

Doviciozo je dodao da je direkcija trke pravilno postupila tako što nije kaznila nikoga od sportista.

Izvor: Sportklub.rs + AUTOBLOG.RS

Galerija slika

Članci iz iste kategorije