Mik Šumaher: Želim da budem na vrhu

11. мај, 2018. #

Pred Mikom Šumaherom je druga sezona u Formuli 3. Sin čuvenog Mihaela Šumahera istakao je da se oseća spremnim i da mu je cilj da postane jedan od najboljih.

„Sa dobrim osećajem ulazim u sezonu. Imao sam odličnu pripremu, odlične testove i osećam se sasvim spremnim“, istakao je Šumaher i dodao:“Sa sigurnošću mogu da kažem da je moj cilj da budem jedan od najboljih. Naravno da je svakom vozaču cilj da osvoji prvenstvo, ali meni je najbitnije to da dâm najbolje od sebe, svih 100 odsto. Ne želim da govorim previše, želim da vozim!“.

Mladi Šumaher će i u predstojećoj sezoni voziti za italijanski Prema Rejsing. U prošloj, koja je bila njegova debitantska u Formuli 3, Mik je bio dvanaesti u ukupnom poretku, a njegov najbolji rezultat bilo je treće mesto u Monci, u aprilu 2017.

Predstojeća sezona Formule 3 startovaće 12. maja u francuskom gradu Po, a to će ujedno biti i poslednja sezona koja će se održati po aktuelnim pravilima. Od sledeće godine će se Formula 1, Formula 2 i Formula 3 održavati istog vikenda, po uzoru na Moto GP, Moto GP2 i Moto GP3.

Izvor: Sportklub.rs + AUTOBLOG.RS

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije