ASU „Zlatibor“ ostvarilo zapažene rezultate na „ Brdskoj trci Stara planina 2018“

26. мај, 2018. #

 

Proteklog vikenda, 19. i 20. maja, na Staroj planini održana je prva trka za Nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije „Brdska trka Stara planina 2018“, a na kojoj su učešće uzeli i takmičari Automobilskog sportskog udruženja „Zlatibior“. Na trci je učestvovalno ukupno 39 takmičara, u sedam različitih klasa, a predsednik udruženja Vladimir Mirčić debitovano je na brdskim stazama u svom novom automobilu Sitroen Sakso grupe N. Takmičio se u Klasi V, dok se njegov timski kolega Željko Vučković Jašin pokazao u Klasi VI, u Renou Klio grupe N.

Trka se vozila na stazi dugoj 2170 metara. Održale su se tri vožnje koje su se sabirale za najbolji plasman. Organizator je bio ASK „G.A.G.A. Avala racing team“, a pod pokroviteljstvom opštine Knjaževac.

O samoj trci više nam je razgovoru otkrio predsednik udruženja Vladimir Mirčić, koji je veoma zadovljan proteklim vikendom na Staroj planini.

„Naši takmičari su proteklog vikenda ostvarili dobre rezultate i tako svima skrenuli pažnju, posebno ako se uzme u obzir da nama to nije primarna disciplina i da su automobili pripremljeni za reli, a ne za brdska takmičenja. Ja sam ostvario drugo mesto u Klasi V, gde sam vozio sa konkurentima sa mnogo jačim automobilima, jer u okviru te klase su i Kup SL automobili, dok je Željko Vučković Jašin završio treći u svojoj Klasi VI. Ovim smo pokazali da će ASU „Zlatibor“ biti ozbiljan protivnik i na brdskim stazama, a ne samo na reliju i u autoslalomu.“

Želim da zahvalim organizatoru ASK „G.A.G.A. Avala racing team“-u na pomoći oko pripreme za trku, zatim opštini Čajetina, Mass Motul kompaniji, Printing centru, portalu rallymagazin.rs, na medijskoj podršci i svima koji su na bilo koji način doprineli da učestvujemo na ovoj trci. Do sledećeg takmičenja sportski pozdrav “, rekao je Mirčić.

Naredn trka na kojoj Udruženje planira da se predstav je Reli Đerdap 2018,  09. i 10. juna u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, u organizaciji ASK „G.A.G.A. Avala racing team“-a.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije