WRC 2018 – „Tour de Corse“ – Ožie i dalje prvi, trka za ostatak podijuma

7. април, 2018. #

Priveden je kraju i drugi dan relija sa 10.000 krivina. Publika zaista uživa po lepom vremenu velikog francuskog ostrva i priprema se da pozdravi najuspešnije na cilju, u AJAČU, rodnom gradu vojskovodje NAPOLEONA BONAPARTE.

Osvajač ovog RELIJA OKO KORZIKE, po svemu sudeći biće opet Francuz, zvanični svetski prvak SEBASTIJEN OŽIE. On posle 10 ispita ima prednost od 44,5 sekundi. Nedeljni 11. ispit biće najduži u ovom vikendu, čak 55,17 km. Verovatno će baš taj brzinac odlučiti raspored na ostatku podijuma a za ta mesta boriće se TANAK, NUJVIL i LAPI, ako uspeju da završe reli, računajuči i poslednji 12. ispit POWER STAGE, koji donosi bodove.

Drugi dan KORZIKE je bio veoma loš za JARI MATI LATVALU i KRIS MIKA, nažalost opet maleroznog vozača „sitroena C3 WRC“. LATVALA je pri punoj brzini skliznuo sa asfalta, udario u drvo i potpuno deformisao zadnji deo „tojote jaris WRC“, dok je KRIS MIK takodje izleteo sa puta kao brzi voz, probijao se kroz gusto šiblje i zaustavio se daleko od zadate staze. LATVALA izgleda sutra neće biti na bodovnom ispitu, a MIK će verovatno pokušati da ukrade neki poen.

Što se lidera relije tiče, sve ostaje isto, onako kako smo i pretpostravili. SEBASTIEN OŽIE vozi taktički, u svakom trenutku može da ima informaciju šta rade oni koji su mu najbliži u generalnom poretku, i tačno zna kojim tempom valja održavati vodjstvo. Svi članovi velike FABRIČKE ČETVORKE maksimalno rade za svoje vozače, informišu ih o svih detaljima a u reli taborima se RELI prati u neverovatnoj atmosferi i kombinovanju saveta.

SEBASTIEN LOEB je u već minulom drugom danu 61. RELIJA OKO KORZIKE, sa zvaničnim naslovom CORSICA LINEA, dokazao svoju vosoku klasu pobedom na TRI ISPITA, pa kompletan navijački auditorijum žali za onako neočekivanom greškom devetostrukog prvaka sveta, na drugom ispitu.

U nedelju, 8. aprila 2018. na  PRAVOSLAVNI USKRS, oko 14 , časova, znaćemo konačne rezultate 61. RELIJA OKO KORZIKE.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije