TCR Evropa – Borković u „hjundaiu“, Vesnić, Miljković i Pešović bez sponzora…

9. април, 2018. #

 

 Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u prvoj sezoni TCR Evropa nastupiće kao vozač tima Target competition u automobilu Hyundai i30n. Srpski šampion će I ove godine nositi broj 62.

 

Target je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR International serije, a 2016. i 2017. godine prvaci TCR Nemačka, sa Džošom Filesom.

 

“Ovo je ekipa koja zna kako se pobeđuje, ima iskustvo, tradiciju, odlične i konkurentne Hyundai automobile, i verujem da ću uz njihovu pomoć uspeti da ostvarim svoje ambicije u ovoj sezoni. Na prvi pogled, mogu samo da budem zadovoljan performansama automobila. Ceo paket koji pruža TCR model Hyundai i30N je izvanredan, i spreman je za najveće ciljeve. Jedva čekam da  počne šampionat, a automobil se uveliko testira“, rekao je srpski as.

 

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016.godine (Borković je bio šampion ETCC-a 2015.godine), i talentovani Ris Bar iz Severne Irske.

PR.

Dodatak : Svi ljubitelji sporta su već znali da će DUŠAN BORKOVIĆ i ove godine biti jedini ozbiljni predstavnik SRBIJE u elitnom šampionatu TCR EVROPA. Na žalost MILOVAN MIKICA VESNIĆ je pre par dana izjavio da nema sponzora i da će možda voziti neku trku TCR EVROPA, pri kraju šampionata, kao i neku od trka CEZ-a. Sa finansijama kuburi i mladi NIKOLA MILJKOVIĆ koji još nije isplatio svog „seata“, iako ga je skoro potpuno pripremio za TCR EVROPU. Verovatno je najdalje od te serije RUDOLF RUDI PEŠOVIĆ, naš automobilista koji živi i radi u Americi i kome su trke realno gledano jedan mali hobi. Podsetimo, ovogodišnja serija TCR EVROPA imaće 7 takmičarskih vikenda, prvi je 5. i 6. maja u Francuskoj, na stazi POL RIKAR.

Moj svet brzine

Galerija slika

Članci iz iste kategorije