TCR Evropa – Borković i njegov tim počinju trkačku sezonu

26. април, 2018. #

 

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, u subotu, 5.maja startovaće NA STAZI POL RIKAR U FRANCUSKOJ, na prvoj trci šampionata TCR Evropa, dok je druga na istoj pisti već 6.maja. Srpski as nastupaće kao vozač tima Target competition u automobilu Hyundai i30n pod brojem 62.

 

TCR Evropa je treća regionalna serija nastala nakon TCR Azija i TCR Bliski Istok. U sezoni će biti sedam trkačkih vikenda sa ukupno 14 trka. Svaka runda takmičenja sastoji se od dve trke u trajanju od 25 minuta. Kvalifikacije (Q1 i Q2) će se voziti po standardnom TCR principu, a inverzija startnog rasporeda prvih deset vozača iz prve trke primenjivaće se u drugoj trci.

Iako još uvek nije objavljena zvanična lista vozača i timova, sa sigurnošću se zna da će na svakoj trci na stazi biti više od 30 vozača. Na kraju sezone titule će dobiti najbolji vozač i najbolji tim.

Target competition je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR International serije. Iste godine su osvojili I timsku titulu, a 2016. i 2017. godine bili su prvaci TCR Nemačka sa Džošom Filesom.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016.godine (Borković je isti šampionat osvojio godinu dana ranije) i talentovani mladi Ris Bar iz Severne Irske.

 

„Konkurencija će biti izuzetno jaka. Na stazi će biti i gužva, ali ja sam apsolutno spreman za početak nove sezone. Siguran sam da sam doneo  najbolju moguću odluku u izboru šampionata i tima i da me čeka jedna odlična sezona. Imam veliko poverenje u Target competition tim, pre svega zbog njihovog iskustva i prethodnih uspeha, ali i zbog konkuretnih Hyundai automobila. Ostao je gorak ukus posle prošlogodišnje sezone zbog velikih problema koje sam imao sa automobilom, ali to je sada iza mene. Mi smo spremni, a nadam se i boljoj sportskoj sreći,“ rekao je Borković.

 

Sve trke ovogodišnje TCR sezone gledaoci će moći da prate na RTS2.

Ostale informacije, kao i live stream trka svi zainteresovani mogu naći na sajtu

http://dusanborkovic.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije