Pozdrav iz Rima pokraj čuvene „lancia Epsilon corsa“

11. април, 2018. #

Iz prestonice Italije, iz VEČNOG RIMA, upravo nam se javio veteran automobilskog sporta i šampion Jugoslavije u nacionalnoj klasi, 1981. Beogradjanin BOŠKO MARKOVIĆ.

RIM je sinoć i danas bio u znaku fantastične i skoro neverovatne pobede  FK.ROME nad favorizovanom BARSELONOM, koja je eliminisana posle pobede ROME od 3 : 0. Boško nam je javio da je u prelepom gradu vladala prava „sportska ludnica“, kao da se cela Italija okupila u drevnoj prestonici. Zakrčene ulice, kolone automobila i navijači sa zastavama, pesma, skandiranje imena kluba i fudbalera a posebno grčkog igrača KOSTASA MANOLASA, koji je postigao čudesni i odlučujući gol.

BOŠKO MARKOVIĆ voli fudbal, ali mnogo više sportske automobile pa je iskoristio priliku da se na PIAZZA COLONNA, nadje u poznatoj galeriji ALBERTO SORDI, koja je ime dobila po čuvenom glumcu i režiseru, SORDIJU, rodjenom u Rimu.

GALERJA COLLONA, je nastala daleke 1922. godine, danas je posle renoviranja rado posećeno mesto, zbog svog veličanstvenog izgleda a i 20 lepih prodavnica. Na centralnom delu je sada izložen neprocenjiv primerak LANCIA EPSILON CORSA, iz 1912. godine. Ta LANCIA ima drvene točkove, motor od 4000 kubika i 60KS, zadnji pogon, uz maksimalnu brzinu od 115 km/h. To je automobil koji je u svoje vreme bio prava aždaja na točkovima a slični oldtajmeri uskoro će se naći i na čuvenom KLASIK RELIJU  1000 MILJA, u BREŠI , gde će biti i ekipa sajta MOJ SVET BRZINE.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije